Europe på svensk arenaturné

Europes sångare Joey Tempest har ännu guld i strupen. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Måndag 27 augusti klockan 19.15
Pånyttfödda hårdrocksbandet Europe är aktuellt med albumet ”Bag Of Bones”.
Nu drar det ut på en svensk arenaturné i december.
Turnén når sex svenska städer, men det blir inget besök i Västerbotten.
De flesta av er kan historien om Europe vid det här laget. Bandet bildades redan 1978 i Upplands Väsby, detta under namnet Force. 1982 bytte bandet namn till Europe och vann Rock-SM. Debutalbumet ”Europe” släpptes 1983 och följdes upp av ”Wings of Tomorrow”. Resten är, som det brukar heta, historia.
Europe kom precis när vågen av New Wave of British Heavy Metal spreds över världen och blev snabbt ett stort namn inom metalkretsar.
Efter återföreningen 2004 är det inte längre 80-talsmetal som gäller. Istället har Europe gått längre tillbaka till rötterna, mot 70-talet och ett sound som mer liknar band som Deep Purple och Led Zeppelin. Det har varit ett bra drag av Europe, som ännu håller mycket hög klass och ännu i regel drar stor publik.
Europe, som turnerar med den klassiska sättningen: Joey Tempest, John Norum, John Levén, Ian Haugland och Mic Michaeli – har med sig Mustasch som förband på turnén.
Norrlänningar som har lust att se Europe och Mustasch på turnén kan bocka av 18 december i almanackan. Då når turnén Sundsvall.
Här är turnéplanen:
11/12: Norrköping, Flygeln.
13/12: Stockholm, Hovet.
14/12: Malmö, Baltiska Hallen.
15/12: Göteborg, Scandinavium.
17/12: Örebro, Conventum Congress.
18/12: Sundsvall, Sporthallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *