Kändisfri dag

Fotografen Mattias Klum är på gång med ett nytt program i SVT – ”Fridlyst”. Premiär i dag lördag. Klum ska visst resa ut i världen och rädda fridlysta djur. Följeslagare? Sex svenska kändisar. Så klart. Först ut är kalsongkungen Börje Salming som tillsammans med sin dotter ska rädda apor på Borneo. Enligt SVT ska familjen Salming bland annat hjälpa till på ett rehabiliteringscenter för föräldralösa och skadade orangutanger där ”de tvättar orangutangbebisar, ger dem mat och så får de ta i med grovhandskarna när orangutangernas bur ska rengöras”. Dessutom ska de också ge sig ut i ”djungeln för att hjälpa orangutangforskarna att räkna orangutangnästen och leta efter orangutanger i det vilda.” Wow – vilka hjältar! En kvalificerad gissning – det här är resan som förändrar deras liv för alltid. Kan vi hoppas på en tårfylld berättelse om familjens hund?
Jag såg att Miljöpartiet i Stockholm vill införa en köttfri dag i veckan för kommunens skolor.Tänk om vi skulle applicera en liknande tankegång på svensk TV och införa en kändisfri dag? Byta ut dagens stapelvara i tablåerna till en mer mångsidig TV-kost? För visst börjar det vara dags för lite vettigare hushållning med våra svenska kändisar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *