Kändisar på resa

Efter spretiga ”Resebyrån” där Helene Benno och Olle Palmlöf reste jorden runt på 30 minuter har SVT tagit nya tag med reseprogrammet ”Två på resa”. Programidén är enkel: svenska kändisar (såklart!) återser ett favoritresmål tillsammans med valfri resekamrat. Det blir tårar (så klart!), livsomvälvande upplevelser (såklart!) och minnen för livet (såklart!). Resenärer är bland annat Kajsa Bergkvist, Victoria Silvstedt och Bill Skarsgård; destinationer bland annat Ghana och Los Angeles. Fokus? Kändisen (såklart!) med korta, pliktskyldiga inslag om resemålet i sig. Resultatet är förutsägbart och fruuuuktansvärt långtråkigt. Nej, tacka vet jag Monty Pythons supersympatiske Michael Palin. I dvd-boxen ”The Michael Palin collection” finns klassiska BBC-program som ”Jorden runt på 80 dagar” och ”Sahara”. Till skillnad från ”Två på resa” är det människorna Palin möter som är huvudsaken, inte Palin själv. Rekommenderas varmt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *