Gränser är till för att överskridas

Egentligen bryr vi oss alldeles för mycket om genregränserna. Är det här rock? Är det folkmusik? Är det jazz? Är det hip hop? Eller är det bra för att det är lite av varje?

Genrer är behändiga beskrivningar men inga gränser som inte får överträdas. Tvärt om, kliv över, blanda och gör nytt!

Jazzfestivalen i Umeå är i sina bästa stunder en blandning av uttryck och numera avslutas den med en kväll när sångare från rock, pop och folkmusik stiger på scenen och uppträder med jazzmusiker. I år var det Kraja, Cleo & Kristin Amparo, Patrick Backlund, Mikael Haines Gärding och den unika Frida Hyvönen som bjöd på storartad musik utan att bry sig om vad gränserna för genrerna gick. Det kändes otvunget, charmigt och mycket bra. Och de som var där konstaterade att det är gott om skickliga musiker i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *