Turist i tillvaron vol 5

Den som vill gräva ner sig i den samtida svenska punkens underjord kan tryggt vända sig till den utmärkta samlingsserien Turist i tillvaron, initierad och ledd av skribenten, bloggaren och evige entusiasten Mikael Sörling. Sedan starten i fjol har det givits ut fem innehållsrika och slamriga album, med imponerande stilbredd och stor geografisk variation.

Och även den senaste volymen – inrymmande 18 låtar med 16 grupper – håller genomgående hög klass. Direkta hedersomnämnanden förtjänar det omedelbart träffande och gällt speedade Angel Piss från Falköping, Malmös hårdast svängande hardcoreband Jealous Cowards samt fenomenala Utbrott från Luleå. Dessutom är det glädjande att konstatera att Umeåscenen fortsätter göra starka avtryck: Nedslagsplats sluggar sig framåt på befriande råpunkigt vis, U.X. Vileheads hanterar den gamla skolans hardcorepunk med övertygelse och Brottsvåg! tar  till sin mest smittande melodiösa sida i ”Pengar”.

Lyssna: Samtliga volymer av ”Turist i tillvaron”-serien går att beställa för en rimlig penning. De finns även utlagda på Spotify: lyssna på volym 5 här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *