XOXO Gossip Girl

Elva dagar för sent men så hänförd att jag knappt kan formulera ord. Jag pratar om sista avsnittet av Gossip girl, ”New York, I Love You XOXO”. Förstås. Vad annars?

Det är absolut inte creddigt eller independent men det är 121 avsnitt som har varit en ytterst central populärkulturell beståndsdel för många med mig. Piloten sändes den 19 september 2007 och sedan dess har serien av Josh Schwartz och Stephanie Savage varit kanske den bästa ungdomsserien. Någonsin.

I den omåttligt privilegierade världen på Manhattans Upper East Side har visserligen samma intriger, med något förändrat twist, malts om och om igen. Pyntat med de snyggaste kläderna, de flådigaste våningarna och de vackraste karaktärerna som man, ja jag, råkar vara i exakt samma ålder som. Så absolut inte creddigt eller independent men magiskt bra och fängslande.

Och en produktion som vet hur man faktiskt kan göra ett avslutningsavsnitt med precis den avslutning som alla vill se. Kanske råkade jag till och med se just S06E10 fler än en gång… Herregud, vi fick ju faktiskt veta vem Gossip Girl är. Till slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *