Emma tipsar: podcasts

Podcasting är, helt enligt källan till all kunskap, en metod att publicera ljudfiler eller film via internet. På svenska kan man kanske kalla det podsändning eller podradio. Jag föredrar dock podcast, en sammanslagning av ”pod” (syftande på iPod som ni förstår) och ”broadcast” (sändning på engelska, ju), för det ligger betydligt bättre i munnen.

Jag ligger alltid efter i mina postcast-prenumerationer. Det blir lätt så om i alla fall vill lyssna på fem olika timmeslånga avsnitt i veckan men podcast-promenerar max två gånger. Minus tre varje vecka blir på en månad minus 12 och plötligt; katastrof.

Men vad ska man lyssna på? Ja, nu är det dags för Emmas-topp-tre. Helt utan podcastkungarna Fredrik & Filip eller radiojätten Sveriges Radio som podcastar ut sina vanliga produktioner.

1. Värvet med Kristoffer Triumf. Intressanta intervjuer med mild röst och intressanta personer som får tala till punkt. Lyssna på intervjun med Hanna Hellquist till exempel.

2. Fysiopodden. En pod som spelas in av fem sjukgymnaster och kräver att man är intresserad av saker som sina hamstrings eller kinesiotejp. Faktaspäckat, kritiskt men bästa-kompis-känsla och fnissframkallande.

3. Till slut kommer någon att skratta av Soran Ismail, Aron Flam och Petter Bristav. Ja, efter inte länge skrattar jag. Högt.

podcast_959794c

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *