Grattis på nationaldagen!

1975_abba_w_swedish_flagNationaldagen, 6 juni. En dag som på många sätt utmärker sig olika i de sociala medierna. Vissa anser att det är något fult med att fira sitt land medan andra tycker att det är det mest självklara och normala man kan göra som medborgare i vårt avlånga land.

meshuggahIdag vänder jag blicken mot något som hela Sveriges befolkning bör vara stolt över, och inte bara under en dag som detta. Jag pratar om Sverige som musikland. Att ett så litet land som Sverige gjort så stora intryck världen runt med sin musikexport är fantastiskt, och detta inte minst inom hårdrock- och metalscenen. Men nu pratar vi även om artister som Abba, Roxette, Max Martin, Ace of Base, Robyn och Refused mfl.

AbbaofbaseSå om du är en av de som har svårt med att hitta något att vara stolt över med Sverige så är mitt tips att åtminstone glädjas över det fantastiska musikaliska arv som vårat land kommer att lämna efter sig. För är det något som vi i min mening är, och alltid varit, bra på så är det att skapa musik i världsklass!

Refused

PS: Och om inte detta vore anledning nog att fira så faller även International Day of Slayer idag, den 6 juni!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *