Funkar i Lappmarken

Skidhelgen med med mest tradition och stämning är defintivt Sorsele/Storuman med Lappmarksloppet och Luspenloppet.  Alltid i början av april och alltid samma härliga speakerröst i Sorsele där det gick bra för mig igår på den tuffa 15 km banan. Anders Högberg, IFK Umeå, var nästan ikapp efter 5 kilometer men jag bet ifrån och tryckte på i den långa stigningen innan varvning. Ut på andra varvet gick det snabbare än det första varvet och i mål hade jag segern med 20 sekunder till tvåan, Johan Gustafsson från Finland och dryga minuten till trean.

Idag var det Luspenloppet och masstart 10 km. Jag ville köra från start för att trötta ut de andra men det gick inte att skapa lucka pga motvindarna. Det blev spurt med 5 åkare där jag fick glida in som tvåa efter Högberg.

Jag brukar åka bra i ”Lappmarken” och i år hade jag en bra känsla i kroppen.

/Tor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *