Lång-impulsiv-resa

Hade inte riktigt tänkt mig åka 5h i bil enkel resa för att åka ett tur-renn i Norge i början av april. Speciellt är jag skulle åka en tävling dagen efter på hemmaplan..

Frode Estil hade blivit inbjuden att åka Hattrennet i Hattfjelldal (ca 7mil från Tärnaby) och han ville gärna ha sällskap.. Dealen att han fixade boende, bensin och mat gratis mot att åka Hattrennet var inte svår att skriva under på! Det blev riktigt kung egentligen. Eldar Rönning höll ett litet föredrag om hans skidåkarliv på kvällen innan och det var rätt skön stämning. Eldars brorsa Bernhard har köp en Audi från 2004 med 300hp och han hade provkört den när han var i Canmore (Bernhard går skola ”over there”), tydligen gick den att köra.

Det var riktigt svårvallat; med nysnö och runt 0 grader… Jag körde på Rode Multigrade klister och täckte lätt med burk. Det var helt ok, men jag lade liite för tjockt så glidet blev lidande. Frode och trean Niklas Dyrhaug hade ruggskidor och dom gled riktigt bra. Eldar vann spurt mot Frode och jag blev 6:a. Tappade 2 placeringar alldeles på slutet, jag var helt färdig!

Kul tävling, och nästa år firar Hattrennet 70 år! Då Tor borde du väl ställa?

/Markus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *