Utveckling? Knappast..

Ju mer insatt man blir när det gäller barn och fysisk aktivitet blir man bara desto mer förbryllad över hur denna utveckling får ske?!

Människan har inte genomgått tusentals år av evolution, där bara de bäst lämpade individerna överlevt, för att bara låta all den kunskap och kreativitet i dessa gener bara sitta på soffan å spela PS3 istället för att nyttja det vi egentligen är skapta för – fysisk aktiviet!

Som utvecklingen varit de senaste åren går vi mot utvecklingen att de som sitter på soffan inomhus dagarna i ända (majoriteten av oss..?) kommer dominera det naturliga urvalet och därigenom få flest avkomma eftersom alla individer överlever idag oavsett fysiska defekter, åtminstone till de dör i hjärt/kärlsjukdom eller liknande… Extremt kanske, men om 1000 år står vi där, om utvecklingen fortsätter!

Detta med alla”välfärdssjukdomar” som rasar i höjden med kolesterolvärden hit å kolesterolvärden dit. Man ser ju bara konsekvensen av problemen, inte vad som verkligen är orsaken! Klart man får höga kolesterolvärden om något i kroppen inte stämmer, kolesterolet skall ju skydda och hålla cellmembranen stabila och friska.

Såsom alla individer genom den tidiga skolgången lär sig räkna, läsa och skriva så borde det införas fysiska krav på barnen. Fysiska krav borde bli något som alla skall ta för givet, för det är det mest grundläggande för en människa, det är inget vi ens skall behöva protestera över, tycker jag.

Men inte fysiska krav utan daglig fysisk aktivitet. Genom det ingreppet gör man en konstruktiv åtgärd för att främja hälsa hos befolkningen. För inse hur enormt mycket pengar som slösas bort varje dag för att folk inte sköter sin hälsa?! Det är ju helt sjukt egentligen.

/Markus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *