Vasaloppet – en dag fylld av ångest

Igår gick Vasaloppet. Jag startade efter att ha varit tveksam efter någon dags förkylning. Föret var bra och alla pratade om hur lätt det var att välja skidor och valla. Efter att ha åkt Malmstråket med sugandes skidor valde jag att lägga väldigt få lager fäste. Det blev för få lager och det jag trodde skulle bli några släpp i första backen blev släpp i varje liten motlut, fästet gav ingenting. Jag pallade i 4 mil sedan blev överkroppen för trött. Jag brukar normalt gå över på diagonalåkning väldigt tidigt för att spara armarna. Nu blev det verkligen ingen vila för armarna uppför. Jag är verkligen ingen uppförs-stakare och det är inget jag tränar för. Jag var rätt sämst på att testa skidor. 9 av 10 hade känt att det var för lite fäste och jag gjorde nog det själv. Men jag hade bara hört hur platt banan var så jag trodde det skulle vara lugnt och skidorna fick ju bara inte suga. Känner mig som en idiot nu. Idag undrar jag över varför jag inte stannade vid någon kontroll och lånade lite valla som jag snabbt kunde lagt på. Men jag kunde ju inte bara släppa täten för att valla om som en motionär.

Fick några hårda ord från Mr Svartedal när jag bytte spår lite väl tajt före honom i en galen klunga. Strax efter föll någon grönarmad Svartedal-vakt framför mig och Ulf T. Jag hoppade upp i ett reklamplank med vänster axel först, som en klockren hockeytackling. Dock fastnade skidorna i någons stavar (kanske Jerry A’s?) hörde att han knäckte en stav, var det så..? Tog mig ut fort, tappade nästan mössan och visiren dock.

Frös resten ut av loppet som blev en stor flopp. Hade jag varit lite smartare med att lägga på lite mer fäste kanske det gått bra men nu var jag inte smart och man kan inte vara en total idiot när man ska åka skidor. Efter Hökberg åkte jag och tänkte på hur det gick i täten och hur kul det skulle varit att sett det istället för att sega fram i spåret. Att Tynell vann var sjukt kul och att han vann med stil och kraft var snyggt och värdigt! Att Svärd var 2a var galet. Han måste ha något fel i kroppen när han kan åka så bra efter att ha tränat dåligt. Jens Eriksson som drog ifrån mig i slutet av Åsarnas ICA-loppet är också en galet bra långloppare. Ingen respekt för något, han kommer att vinna inom fem år. Brynte åkte bra och kanske kan vara med i täten ett annat år.

Peter S och Sandberg åkte stabilt i slutet, det var kul att Peter fick visa lite av ”kappan” som finns. Rosvall gled in missnöjd bland topp 30.

Futurum i helgen och 7-mila om 2 helger.

//Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *