Björnmöte och löptävling

Var och sprang Fjällmarschen i Ammarnäs över 26 km fjällterräng i dag. Det pissregnade hela tiden och Kungsleden liknade mer en liten bäck. Men det fanns en viss charm i det med. Tog bergspriset högst upp i slalombacken (där vi för drygt tre månader sedan åkte med turskidorna efter Kungsledenrännet) och kunde med viss möda ta hem loppet med några minuters marginal. Sluttiden blev strax över två timmar.

Dagens glädjeämne var dock inte mina ben, som var något sega, utan istället var det att jag för första gången fick se en björn i det vilda, en 100-kilos ungefär. Den lufsade över vägen vid niotiden, strax innan byn Bjärdakken utanför Sorsele och redan där var dagen med 45 mil i bil räddad.

Ironiskt nog väntar ytterligare ett björnmöte på onsdag då det är dags för löptävlingen Ryfjället Upp: Ferry ser ut att ska vara med. Skulle haft mina ben från ifjol…

/Tor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *