Dandie Palema – moralisk vinnare!

I V64:ans 5:e avdelning startade Mats Bucht tränade Dandie Palema efter cirka två månaders paus. Den 21 januari klappade Dandie Palema ihop totalt från ledningen i ett V64-lopp, och man förstod att någonting var fel med hästen. Det visade sig senare att hästen besvärades av en halsinfektion.

Ikväll cirka två månader senare, var det den gamla goda Dandie Palema som vi är vana att se honom. Från ett uselt sjundespår bakom vingen landade Dandie Palema i dödens direkt, där stannade Dandie och Ulf Ohlsson resten av det 1640 meter långa loppet.

Den välstammade femåringen kämpade som en tiger, och var utan tvekan den moraliska vinnaren i loppet. Det skiljde cirka ett huvud mellan vinnande Ryan Trot (e. Ganymede) och Dandie som blev tvåa i mål. Vinnartiden skrevs till 1.14,2a/1640 meter.

Vi får hoppas att Dandie dyker upp i startlistorna till V75 på Umåker i slutet av April!

***

Lite kommentarer om övriga lopp:

Quantum Joyride (e. Express Ride) har härdats bland tuffa hästar en längre tid, vilket märktes tydligt. Hon var bara bäst, och vann enkelt.

Det var en ovanlig syn att se Jorma Kontio sitta så stilla som han gjorde i V64-2. Han finåkte till lätt vinst med Wind Velocity (e. Tagliabue), och det såg ut som ett banjobb modell lättare. Man brukar annars kunna bli halvt åksjuk av Jormas gungande i sulkyn.

The Man (e. Fast Photo) gjorde det bra i V64-3, som var ett fint och sevärt treåringslopp.

Snäppet vassare än Dandie Palemas dödensprestation, var Mette Farmings (e. In Love With You) spurtuppvisning i V64-4. Trots att det femåriga stoet hamnade sist invändigt efter en tidig galopp, lyckades hon spurta ned allt ute i vida spår! 

Kan du Candy fick visa prov på lite ”sisu” i V64-epilogen. Jag ska villigt erkänna att jag har trott att folk har överskattat Kan du Candy något, mycket på grund av att det är en Kari Lähdekorpi häst. Idag blev jag positivt överraskad av hennes prestation, när hon vann från ledningen i V64-6.

***

Slutligen några ord om spelet.

Ikväll hade jag inga planer på att spela V64, men sedan ändrade jag mig, och beslöt mig för att göra en enkelrad bara för skoj skull.

Det blev ingen enkelrad, men det blev spik i första tre loppen, ett tvåhästarlås i fjärde loppet, och slutligen tre hästar i de avslutande två loppen. 18 kronor kostade systemet som jag lämnade in med ett leende på läpparna.

Som alla vet blev det ju väldigt favoritbetonat, och jag förvaltade mina 18 kronor på bästa tänkbara sätt, 6 rätt och 317 kr.  🙂

Den slanten får jag anledning att spela bort nästa onsdag, eftersom det blev jackpott på 4 rätt.

Sov gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *