Gammal är äldst

Han är ett fenomen som inte behöver någon presentation, han är älskad av folket, och varje gång han startar på V75 så förvandlar han omgången till V65. Den jag pratar om är förstås Järvsöfaks.

På lördag startar han i V75-5 och jag tror att han bara vinner. Sammantaget under hela karriären har han en vinstprocent på 88 %, och det räcker för mig.

Nu är det tillägg över kort distans, och två dugliga motbud. Trots detta tror jag att han äter upp tillägget i ett nafs, och galopperar han inte så kommer nog Åsajerven, Lundås Emelie och company att kämpa förgäves.

Oj oj, vilket fräckt drag! Knappast, men alla behöver minst en eller två bra spikar.

***

V75-4 och V75-6 ser på förhand väldigt öppna och spelvänliga ut. Det är där som jag kommer att lägga det mest av krutet i omgången. Ett problem som jag har för tillfället, är att jag inte kan bestämma mig för om några av Skellefteå/Bodenhästarna i dessa två lopp förtjänar streck eller inte.

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att Mon Amie Ness (4) ska med på lappen i V75-4, men är osäker på om Simb Karen (3) också är streckvärd.

En annan formstark häst som står stenhårt inne i V75-6 är Vourrek Sund (1), som dock är snabb ut och kan fronta. Frågan jag ställer mig är, huruvida han är tuff nog vinna ett lopp av den här kalibern?

Vad tror ni? Kommentera gärna!

Västerbo World (4) var okej från dödens senast, men är säkert snäppet vassare nu, och får ett fint slagläge. Förhoppningsvis är han med och gör upp om det i bronsloppet.

***

Jag tänkte försöka fälla två hårt spelade/spikade hästar i omgången, men det kan bli svårt.

Trots det tycker jag att Einar Celeber (11) inte ställs inför någon lätt uppgift på lördag. Elit Farming (6) är en häst som kan mycket när han är som bäst, och från det här läget kan han kanske fronta. Vill det sig illa kan det bli rejäl körning om ledningen mellan O.J.’s Nasdaq (1) och Elit Farming, och det skulle då gynna exempelvis Einar och Bourbon Tooma (9) som var bra senast. Å andra sidan, tar Björn Goop hand om ledningen så kan han leda länge, hela vägen?

Mest troligt är dock att Einar vinner, och att jag sitter med spik i ett annat lopp som jag borde ha garderat, men då får det bli så.

”Friskt vågat…”

I V75-avslutningen borde det vara toppchans för Teaser Elegance (12), men jag hoppas på favoritfall. Egentligen tycker jag att han inte har något riktigt motstånd här, med tanke på att Clear Sign (11) borde ha vunnit över Bellini senast. Nu tror jag dock att vi får se en vassare Clear Sign på lördag. Skulle Infatti November (2) ha en bra dag, så kan kanske denna utgöra ett hot mot favoriten. Verdi Sund (9) är väl ingen häst som det direkt sprutar gnistor om, men vid favoritfall är han ett av de tidigare strecken, var bra som tvåa från dödens senast.

***

Chuck Lidell (9) i V75-2 är något av en oslipad diamant. Han är maffig, välstammad, verkar både stark och stabil, men har bara gjort fyra starter i livet än så länge. Hästen är döpt efter en kampsportsmästare från U.S.A., vilket faktiskt är ganska passande för en häst som ser lite loj ut och obarmhärtigt knockar sina motståndare från dödens. Naturligtvis vore det roligt om hemmahästen Livi Destiny (2) skulle vinna loppet, jag tror dock mest på Chuck Liddell eller Ladies Man (5) som har övertygat i tre raka segrar.

***

Slutligen behöver jag en chansspik, men än så länge är jag inte på det klara med vilken det blir. Det kan ju dyka upp lite strykningar också som förändrar ”världsbilden”.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *