Omstarter, Nya Spelformer och Bergh

Omstarter, omstarter och åter omstarter på V75 i helgen. Ett underbetyg åt kuskarna som borde kunnat pricka starten bättre. Så får det inte vara, speciellt inte på V75. En del hävdar att vi ska ta bort voltstarten från V75, det tycker inte jag.

 ***

Möjligtvis ser ATG chansen till en ny spelform, i anknytning till omstarts-kalabaliken. Dom verkar ju hitta spelformer i allt nuförtiden. Nu går det även att spela V4 inom V75-ramen, suck. Nog borde det räcka med spelformer på lördagar?

Det nya spelet skulle exempelvis kunna heta ”Omstart”, där det gäller att kunna tala om hur många omstarter varje voltstartslopp kommer att kräva. Lägg ett ”fetodds” och möjlighet till Harry Boy spel på det, så kanske vi har en hit? Eller kanske ”Vem lämnar banan idag?”, med riktigt spelvärda odds på kända kuskar och tränare.

 ***

Riktigt löjligt beteende av Robert Bergh att sticka hem för att han blev sur och grinig i lördags. Visst kan jag ha förståelse för att man kan bli besviken över ett nederlag, men att bete sig som en trotsig treåring när man ska agera ambassadör som främsta tränare på Bergsåker, det är under all kritik.

Dessutom är det brist på respekt för de spelare som satsat pengar på Berghs hästar, detta baserat på att det är Bergh själv som sitter i sulkyn och inte någon annan. Fortsätter han i samma anda kanske han borde låta Adrian Chip årsdebutera framför en sån här:

Robert Berghs nya sulky ?

 ***

Jag fick några sexor och en del femmor på V75-spelet. Inför sista V75 omgången hade jag fyra hästar på lappen, men Verdi Sunds nos var för kort igen. Visst var det tungt i några minuter, men jag går hellre miste om 15 000 som nu, än att jag spricker den dagen då sjuan ger 700 000. Trägen vinner, och helst nu till helgen på Jägersro. Dessutom är det ju jackpottomgång på V64 om några dagar.

*** 

Härligt att TV4 sänder live från V75 nu på lördagarna!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *