Olyckor, Svanstedt och lite V75-snack

Jag vet inte om det är jag som inbillar mig, men jag tycker att det verkar som att det blir fler och fler olyckor med dramatiska följder på travbanorna runt om i landet. Det förefaller som att det är fler hästar som går omkull på banorna, och bara de två senaste dagarna har två travare dött.

Igår dog Alf Palema stoet Peroni på Axevalla, och nu ikväll var det nioåriga valacken Heavy Dew efter Mack Lobell som ofrivilligt avslutade jordelivet på ett tragiskt sätt.

Jag har ingen koll på hur statistiken ser ut för den här typen av händelser, d.v.s. ekipage som går omkull, hästar som börjar raggla för att sedan lägga sig död på marken, men det känns i alla fall som att den typen av händelser blir allt fler.

*** 

En tragisk nyhet som påverkade mig starkt, var att Kalmartränaren Rickard Alderborg dog på förmiddagen idag onsdag. Rickard blev bara 46 år, och hade både sambo och två barn.

***

Svanstedt dominerade på Valla ikväll. Han vann fyra V64-avdelningar och blev tvåa i det sista V64-loppet, sannerligen ett imponerande facit!

Mystic Lady U.S. (e. Andover Hall) gjorde det bra som plockade ner ledande Carmenere från dödens, och även lyckades hålla undan för vasst spurtande Ixis Pearl.

Indiana Brave (e. Indian Silver) fick utdelning på toppformen, och var duktig efter en bra resa. Scargel var inte alls lika vass som senast, och galopperade i upploppsduell med vinnaren.

Global Glide (e. Yankee Glide) var kraftigt förbättrad och vann efter en fin resa. Passa Evidence Ås nästa gång!

Sahara Dynamites helbror Sahara C.Four (e. Express Ride) avgjorde enkelt i V64-4.

Victory Love (e. Angus Hall) serverades också ett fint lopp av Åke Svanstedt, och avgjorde på ett övertygande sätt. Dandie Palema trodde jag mycket på innan loppet, men denna gav upp relativt tidigt trots en fin resa.

Lajos Wurö (e. Gentle Star) ledde från start till mål i V64-avslutningen, och vann tämligen enkelt. Jennifer Tillman vann två lopp under kvällen, och är i fin körsvensform för dagen.

Den andra Mats Bucht tränade hästen på Solvalla denna afton – Sebastian Palema, blev fyra på 1.16,5v/2140.

***

TV4 Sport hade hör och häpna, besök av Åke Svanstedt i tv-studion ikväll. Han fick bland annat uttala sig lite om chanserna på V75 i helgen, och han trodde mest på Torvald Palema i Olympiatravets final. Han ville dock inte avslöja något om taktiken inför loppet. 

Åke verkade även tro en del på Flea Southwind i V75-1, och även på Power Nap i V75-3. Han berättade att Power Nap var lite krasslig i senaste starten, och sade att han skulle vara bättre nu.

Jag kommer sannolikt att gardera Einar Celeber denna gång trots ett bra läge. Dels för att jag tycker att det är dags för tappra Leonas Yeti att få vinna, men även för att det finns ett par tänkbara Open Stretch vinnare i loppet. (Jack Z, Baron Flax) 

Däremot kan det bli tal om en chansspik på Macho Gossip i V75-2. Jag tycker att han har fina förutsättningar nu, förutom att det kan bli hård körning där framme. Han gjorde dock ett starkt intryck på mig senast, och visade prov på både bra styrka och fint löphuvud. 

Men jag återkommer med lite mer snack om V7 på Åby senare i veckan… �

2 kommentarer

  1. Varför envisas du med att skriva ut pappan till alla vinnande hästar? Det blir bara fruktansvärt jobbigt att läsa. Skulle nån vara intresserad så finns det stamböcker att slå i!

  2. Jag gör det eftersom jag tror att det kan finnas ett finnas ett intresse av att veta pappan till hästen. Personligen uppskattar jag att man gör så när man skriver om vinnarna. Travronden gör ibland så i sina referat. Men alla är vi olika!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *