V75-funderingar

V75-omgången på Åby, blir bara intressantare och intressantare ju mer man analyserar den. Men en sak har man lärt sig, att inte anaylsera sönder saker och ting. Första intrycken är oftast de bästa enligt min mening, och att börja ändra mer och mer på sitt ursprungliga system är sällan riktigt bra. 

Kort om loppen:

V75-1 har en favorit i Lie Detector (8) som hade varit given tipsetta från ett annat läge. Från det här läget vinns inte många lopp, så det krävs rejäl klaff för att hon ska ta hem det här. Enligt TV-travets statistikexpert Johan Lindwall vinner bara några få procent från spår 8 i stoeliten.

”Spår 8 är riktigt uselt dåligt. Bara ett par procent av loppen vinns därifrån. I stoeliten betyder position ”nästan allt”. Nu är ju LD en
riktigt bra häst och klaffar det kan hon givetvis vinna, men någon spik eller ens särskilt bra favorit är det inte.”, skriver Johan

Min tipsetta i loppet blir istället Flea Southwind (3) som blir farlig från ledningen eller rygg ledaren. Sammanfattningsvis tar jag med ett antal hästar i V75-inledningen.

***

I V75-2 chansspikar jag Macho Gossip (3) som övertygade rejält senast, när han vann trots ett lopp i dödens. Nu lär han kunna komma till ledningen, och därifrån blir han normalt sett svårslagen. Han är inte beroende av ledningen, men det blir såklart tuffare att vinna loppet. Det som talar emot min spik är att det ofta skräller i Klass 3, samt att det kan bli tuff körning där framme inledningsvis.

 ***

I V75-3 heter min tipsetta Leonas Yeti (3) som står på tur för vinst, och kan få den här. Einar Celeber (2) tar nog hand om täten, och leder länge. Men jag tror han kommer att få tuff massage från t.ex. Power Nap (8) som var krasslig senast. Är han som han var näst senast, kan det bli tufft att stå emot denna. Detta scenario skulle gynna Leonas Yeti som får ett fint lopp från detta läge.

 ***

I Olympiatravets final tror jag mest på Triton Sund (9), men det blir ingen lätt match att fälla Svanstedts tunga artilleri. Det ser dock ut att kunna bli tempo på loppet med Jorma bakom Oiseau de Feux (5) och Ludde bakom Garland Kronos (6), som kommer att ladda vad som går från start. 

Tempo på loppet gynnar flera hästar, men i synnerhet Triton Sund som har styrkan som främsta vapen. Dessutom känns det som att Triton har det vassaste löphuvudet av alla hästar i loppet, han ger sig aldrig. Åke lyckas dock med allt för tillfället, och han har nog en väl uttänkt taktisk plan inför loppet. Så det känns säkrast att ta med Svanstedts två mest betrodda, Triton samt de båda fransmännen som man inte kan räkna bort.

Jag är inte främmande för att det kan skrälla heller, och tänkbara överraskningar i loppet är Colombian Necktie (2) samt Dig For Dollars (10).

***

I V75-5 tror jag en del på Super Khan (2) som är pilsnabb från start, och kan leda loppet länge. Väljer Svanstedt m.fl. att utmana alltför hårt om ledningen, kan det bli tufft för Super Khan att leda hela vägen, annars ska han ses med hygglig chans att ro uppgiften i land. Jag väljer att måla på rejält trots detta, eftersom risken för överpejs är stor i loppet. Värst emot min tipsetta är utan tvekan Voodoo Hornline (8) trots det usla läget, andra tidiga bud är 9,4,5. Mitt råd blir att måla på rejält.

***

 I V75-6 måste jag spara lite på strecken, och ett tag var jag inne på att singelstrecka Imola November (6) som står lite på tur för vinst. Som jag läser loppet kan Imola November bli släppt till ledningen, därifrån borde han bli svårslagen. Han är dock chanslös i en ren speeduppgörelse, och dessutom inte helt att lita på. Med anledning av detta tar jag med ett par hästar till, nämligen 10,11. Jag hade gärna haft med några till, men man kan inte få allt. Man överlever dock 70 % av samtliga bronslopp genom att ha med de fyra mest streckade.

***

Jaha ja, nu till strömavbrottshästen Quarcio du Chene (6). Jag kallar honom det efter senaste starten, då strömmen gick hemma hos oss i sista sväng. Innan loppet tänkte jag ”Sköter han sig så vinner han loppet, därför får det bli spik.” Lite överraskande klarade han starten, och skötte sig i loppet. Innan strömmen gick, såg han ut att ha kopplat grepp på Cash Winning Vita. I mörkret ringde jag till resultatnumret på banan, och fick till min förvåning höra att Strong Boy D.E. vunnit loppet. Quarcio torskade mot en smygkörd….

Nu försöker jag igen. Det känns som att spår sex borde vara ett passande läge för hästen, och den här gången kan han omöjligt få lika tungt lopp som senast. Däremot finns alltid risken att han är på dåligt humör, då vinner han inte. Dessutom är han sårbar på speed, och därmed är Open Stretch inte något vidare. Chansen att han vinner i felfritt lopp är dock så stor, att han är värd att singla enligt min mening. De främsta motbuden är Joel Cortina (1), Strong Boy D.E. (10). Bakom dessa lurar 4,5 i vassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *