Triton – Sveriges bästa häst

Det blev precis som man kunde misstänka stentufft tempo i loppet, och det gynnade såklart Triton Sund som startade från bakspår och har styrkan som sitt främsta vapen. Viking Kronos sonen har ett löphuvud som man aldrig slutar att imponeras av. Strax efter målgång spred rysningarna sig i kroppen, vilken fighter! Hela hans sätt att uppträda på, är ett kvitto på hans inställning till tävlandet – han ger sig aldrig. Triton är inte stor, glänser inte,  men vet exakt var mållinjen befinner sig.

Loppet blev dessutom precis så spännande som man hade hoppats på.

 I övrigt: 

Dame Arrow (e. Silver Pine) kom som en kalldusch för många, så även för mig. Fattar dock inte att något av de mer betrodda stona inte presterade bättre än vad de gjorde, men Dame Arrow behöver inte be om ursäkt för segern, hon var bäst för dagen.

Galopp, galopp, galopp och så försvann chanserna för Macho Gossip, men vi fick i alla fall en rättvis vinnare i Lovely Lidob (e. Love You). Tapperhetsmedalj till Trackstar, som måste få vinna snart.

Ibland är livet rättvist. Leonas Yeti (e. Coktail Jet) hade gjort sig förtjänt av att vinna efter flera fina prestationer på slutet. Hade inte Einar Celeber galopperat skulle det naturligtvis blivit svårare, men Kari verkar inte ha någon riktig form på stallet för tillfället.

Korok (e. Fast Photo) är en häst som jag gillar skarpt. Nu vann han direkt efter paus, före Voodoo Hornline som måste ha lite större lycka i spårlottningen snart. Svanstedt gick det inte alls lika bra som man trodde för denna dag. Det var Cleo Nalan utanför V75 som räddade facit lite.

Jaha ja, Nouvelle Pelle (e. Juliano Star) var Hans G Lindskogs rysare i ”Lindberg Orakat” på ”atgidag”. Visst var han bra, men Imola November såg tydligen inte att det kom hästar utvändigt. Jaja, men så är det ju med trav. Allt kan hända, och ibland händer allt. Som den här gången t.ex. när 7 system fick cirka 3,1 miljon vardera.

Jag tror att formen kan vara lite dalande på Hoity, och det vore väl inte så konstigt, hon har ju varit grym länge nu. Nästa gång vill jag se M.T.Cherokee från ett framspår.

Slutligen vantrivdes Quarcio du Chene på underlaget, och fick inte travet att stämma. Tråkigt att man inte fick se hur bra den här hästen egentligen är, speciellt nu när han faktiskt har skött sig riktigt bra på slutet. Sånt händer, men vi fick en annan rättvis vinnare istället. Strong Boy D.E. (e. Echo) bara fortsätter att övertyga.

*** 

Kollade upp samtliga vinnande hästar på Åby i Blodbanken, och upptäckte att det bara var några få helamerikaner bland dessa. Nästan alla vinnare hade en större eller mindre skvätt franskt blod i ådrorna. Det talar sitt tydliga språk. 

*** 

På spelet gick det rätt uselt för mig, som för många andra. Enda trösten var i princip att jag hade Leonas Yeti och Triton som tipsettor, men det gjorde inte plånboken tjockare. 

*** 

Nu ser jag fram emot Umåkers V7:a, där känslan säger att det kan bli ett riktigt bra Guldbjörken. Jaded och DJ Seabrook är redan klara. Läste på Johan Edlunds Umåker blogg att Acclaim kanske kommer, och rykten säger att det finns en möjlighet att vi får se Dig For Dollars i startfältet.

Oj oj oj, vad det ska pluggas på! Förra året blev det 6,7 miljoner till 3 vinnare! Vi får hoppas på något liknande i år.

2 kommentarer

  1. Jo du Lars, innan du kollade kvällens anmälningslistor/startlistor till V75 så var det den info som gällde inför Guldbjörken. Men som du kanske känner till så kan saker och ting ändras, vilket är fallet nu. Det är positivt att du är vaken i alla fall, men vill du veta mer så läser du morgondagens VF 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *