Inget rekord

Det var ju tänkt att Varennes Europarekord 1.09,3 skulle flyga all världens väg på Tingsryd i helgen. Ett tag trodde jag att det skulle vara möjligt. Vid närmare eftertanke så borde man ju ha insett att superkapabla Commander Crowe aldrig gör mer än vad han behöver i loppen. Den tröga Juliano Star-sonen är svenskt travs svar på tjuren Ferdinand, eller Skalman om ni så vill. Han lekte hem loppet på 1.10,7 och det gjorde han nog utan att vara speciellt ansträngd.

Nu har det blivit lite tätare mellan starterna, och kanske kanske har det väckt honom lite mer till liv. Det kan bli tal om Sundsvall Open Trot den 29 augusti.

***

Imorgon Onsdag är det Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. Quarcio du Chene har fått ett bra läge, men jag är inte hundra på att det är ett sådant guldläge. Det beror helt och hållet på om han håller sig i skinnet. Invändiga spår bakom bilen brukar kunna stressa upp nerviga hästar, men övervinner han kampen mot sig själv så är det bra vinstchans.

Jag hoppas en hel del på Iceland trots läget, och trots att han möter stentufft motstånd.

Igor Font är normalt sett med och gör upp om vinsten om han får sitt lopp.

***

Jag tycker att Trade East (V64-3) är en vettig spik inför V64-omgången. Det saknas inte motstånd, men han har övertygat och gjort det mesta rätt hittills.

***

Riktigt skoj att det blev Chuck Liddell som blev Team Umåkers häst. Hästen är precis som sin namne en stark sluggertyp som ger ett småsegt intryck, men som aldrig går att räkna ut. Ska bli intressant att se vad hästen kan åstadkomma i Patrik Nygrens regi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *