Sundsvall Open närmar sig

Personalen på Bergsåker måste ha jublat när man såg den färdiga startlistan till årets upplaga av Sundsvall Open Trot. Som travälskare vattnas det i munnen när man ser vilka deltagare som kommer och det kittlar rejält när man börjar spekulera i tänkbara löpningsförlopp.

***

Min vinnare av loppet heter Torvald Palema. Det är inget vågat drag, men samtidigt är det så pass många andra undantagshästar med i fältet att det nog inte blir någon walkover-seger. Trots detta har jag svårt att se någon stå emot när Svanstedt ger full körorder och Torvald lägger in turbon över upploppet. Vid senaste starten såg det nästan ut att gå övernaturligt fort, när han blåste förbi allt ute i spåren.

Commander Crowe har en fysik som få kan mäta sig med, hans problem är inte orken. Det han kan torska på då och då är när det blir speedkörning, då är han lite svårväckt. Nu har han fått ett perfekt läge, och man ska eventuellt köra barfota runt om för första gången. Han har  dessutom sett betydligt rappare ut på slutet, än vad han gjort på väldigt länge. Han blir väldigt intressesant att se denna gång.

Triton Sund har nog Sveriges vassaste löphuvud. Man kan inte låta bli att bli imponerad av hans inställning till tävlandet. Han är ingen glänsare, men det är i slutstriderna som han ofta är den klarast lysande stjärnan. För inte så länge sedan var han Sveriges bästa häst, nu är han nummer två efter Torvald, men lita på att han vill återställa ordningen.

Glen Kronos hade otur i spårlottningen, men ska nog inte räknas bort helt ändå. Senast var han fenomenal på Meadowlands bakom Lucky Jim, och det lär knappast ha gjort honom sämre. Ludde sa att med ett bättre spår hade han rekommenderat spik på Glen, så han är inte avsågad trots läget.

Adrian Chip på hemmaplan kan bli en överraskning med rätt lopp. Senast satt han kvar med rubbet, det lär han inte göra denna gång.

***

Summa sumarum – jag kan knappt vänta till på Lördag för att se loppet! �

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *