Förlust för Torvald

Det blev ett för min del något oväntat resultat av årets Sundsvall Open Trot. Commander Crowe tillhörde i och för sig den skara av hästar som kunde vara med och göra upp om det, men handen på hjärtat så trodde jag inte på vinst. Inte med tanke på hur Torvald Palema dominerat sommarens storlopp. Dessutom var jag fram tills nu osäker på om Commander Crowe någonsin skulle kunna hävda sig bland de allra bästa hästarna. I gulddivisionen okej, men världseliten hmm?

Nu var Commander Crowe bättre än någonsin, och i och med vinsten känns det som att hästen tagit steget in traveliten på fullaste allvar. Puro ändrade träningsupplägget under sommaren, och fuxen ser faktiskt ut som en ny häst, en mer taggad och alert sådan.

En av flera anledningar till vinsten förutom att hästen naturligtvis var jättebra, kan ha varit att C.C. passar bättre än Torvald på medeldistans. En annan anledning till Torvalds förlust var att han inte fick inte det lopp han skall ha för att vara som bäst. Han fick lägga sin patenterade Torvald-rykare för tidigt i loppet. Jag tycker ändå inte att han var fullt lika vass som vid de senast föregående starterna. Senast var han fullständigt magisk.

Glen Kronos kastade in handduken efter ett tufft lopp från dåligt läge. Triton Sund som jag trodde skulle vara med i slutstriden, kom aldrig in i matchen. Har inte kollat vad som hände med honom, men han syntes aldrig till. Adrian Chip tog hem tredjepriset.

***

Skully Gully – hade lekstuga, spännande fortsättning följer

Bravado – floppade, men inte helt oväntat

Järvsöfaks – visade att gammal är äldst, och det värmde när han krossade motståndet 

Quiche – fick utdelning på att hon härdats i tuffa sällskap 

River de Liton – hade lekstuga och fick revansch för förra starten då hon var sjuk

Power Nap – torskade med liten marginal mot Sahara C.Four som fick en bra resa, ändå godkänd

Åke Svanstedt – fick åka hem utan att vinna vare sig SOT eller något övrigt V7-lopp

Adielsson & Kihlström – vann två V7-lopp var

***

När det gällde spelet denna lördag så hade jag inget riktigt flyt. Nu ser jag dock fram emot Jackpotomgången på Jägersro nästa helg! Snacka om kanonhelg! V75-jackpot på lördag och Derbyt på söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *