Inför V75 på Åby

 Jag är varken den första eller den sista som kommer att poängtera hur fina förutsättningar Åke Svanstedt har i helgens V75-omgång på Åby. Det känns bara fånigt att gå emot Svanstedts kanoner, och till slut spikar jag två av hans hästar. Förhoppningsvis skräller det i några andra lopp, så att värdet kan bli bra ändå.  

***

Mina spikar är Torvald Palema och Cash Winning Vita.

***

Cash Winning Vita startar från spår tolv, ett spår som egentligen är ett helt hopplöst läge på Åby. Vi som såg hästen svepa allt och vinna på 10,7 över kort distans senast, förstår att det handlar om en toppchans trots bakspåret. Värst emot är Sharapova och Hanoi.

***

Torvald Palema startar i ett synnerligen klassigt SM-lopp, där förstapriset borde uppgå till minst 1 000 000 kronor istället för de 400 000 som är fallet. Konkurrenter som Beanie M.M., Quarcio du Chene, Commander Crowe och Triton Sund är alla fantastiska hästar, men känslan är ändå att Torvald Palema får rygg ledaren, och svischar förbi allt med sin smått övernaturliga speed via O.S.

– Skulle Torvald mot förmodan ha en dålig dag, eller om det skulle häxa på något sätt, så känns Quarcio du Chene som ett av de hetaste buden till att vinna loppet.

– Hur klarar hetsiga Beanie M.M. den långa distansen? Håller han sig lugn, så räknas han givetvis igen.

– Commander Crowe verkar det kunna bli barfota runt om på, och han var duktig senast. 

– Hultman säger att det inte är någon fara med formen för Triton Sund, och då dyker han normalt sett upp i striden.

Hur det än blir så ska det bli grymt kul att se dom här kanonerna stångas! Bara synd att ett så fint lopp avgörs på en Open Stretch-bana…

Övriga lopp:

V75-1 har en given tipsetta i Giddes Dream trots bakspåret. Hästen såg kanonbra ut när han vann i comebacken senast. Värst emot är Global Identity. Persos Seaman kan bättre än senast, tidigt bud. Rysaren i loppet heter Cloria Victis. Loppet är öppet, måla på…

***

I andra avdelningen går jag kort. Mon Cheval får förtroendet som tipsetta. Hästen är ruggigt osäker, men har bra chans felfri. Kapabla Rania är värst emot. Spetsfavoriten Balder H.H. trivs bra i ledningen och kan leda länge om toppduon kommer bort. Bakom de mest betrodda är loppet vidöppet. 

***

Ninotchka är en fullt tänkbar spik. Hästen bör kunna komma till ledningen och har gjort allting rätt i Svanstedts regi. Vinstchansen blev givetvis ännu större efter att Hepburn Broline blivit struken. Dessutom har tuffaste konkurrenterna lottats till sämre lägen. Trots det tar jag med ett antal hästar. Debbie Brodda är främsta motbudet, men betalar även för Cleo Nalan och Camilla Highness.

*** 

Robin K har bäst chans i V75-5. Hästen är lite ojämn, men har fin kapacitet. Det är inte omöjligt att han får överta ledningen. Med anledning av att hästen kan vara lite upp och ner i prestationerna väljer jag att gardera. Distrinus är värst emot trots bakspåret. Super G. och Organic Value är andra tidiga garderingsstreck.

***

V75-4 är ett öppet lopp. Onyx Knick, Yukon Boko och Coktail Sander bör man ta med i första hand. Varning för Mingla denna gång som fått ett par lopp i kroppen och är stark och rejäl. Strecka på..

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *