Tankar inför V75 Jägersro

 Förra veckans V75-omgång på Romme var riktigt knepig, och dom få som lyckades lösa gåtan den gången blev rikligt belönade. Den här gången ser det inte alls lika svårlöst ut på förhand. Det är gott om spikbud och tänkbara utgångs/A-hästar. Men skenet kan förstås bedra ..

***

V75-1: Jag tror mycket på snabb revansch för Lamborghini S.T. här, men garderar med ett par stycken. Magic Space är ute över passande distans den här gången, och han är given i striden om han sköter sig. Cantab Hall D.E. är speedig och kan komma in i matchen med tempo på loppet. Fisher King kan vara rysaren trots kort distans och iskallt läge.

V75-2: Hur jag än vänder och vrider på det här loppet känns det som att det är toppchans för favoriten Trade East trots spår långt ut på vingen. Hästen såg bländande ut när han vann senast, spik! Cloria Victis har toppform och kan sänka många med klaff. Youpie är ett annat tidigt streck, som kommer att runda många med en ”svanstedtare”. Skulle favoriten ha en dålig dag så finns det ett par-tre tänkbara skrällar. Störst skrällchans tror jag dock att Utah Hornline har.

V75-3: Allt talar för Commander Crowe, och av den anledningen spikar jag. Självklart är Svanstedts Nuage de Lait spännande, men varför göra det svårt för sig innan man har sett hästen i action. Garland Kronos dyker upp där framme.

V75-4: Prince L är ett välstammat löfte med bra vinstchans, men jag tar med några till. Tipp Tapp Tull (vinnartyp), Noah V.V. (får fin resa), och Sebastian K. (Luddes bästa chans) är dom tidiga strecken. Saida Gold Wing är startsnabb, kan vara skrällen.

V75-5: Quattro L.G. får tipset, men loppet är vidöppet bakom denna. Jag tar fram den breda penseln här, och hoppas på att det skräller. Monday Morning trivs med förutsättningarna, övertygade senast. Il Divo kan ta hand om ledningen, trivs med distansen. Lähdekorpi-hästen Kung Bravur med överpejs och Örjan i sulkyn – varför inte?

V75-6: Äntligen slipper jag tro på en favorit. Year In Review är den häst som jag tror mest på i det här loppet. Skully Gully är fantastisk, men hon riskerar tuff press från Verbecks Quito d’Aveze. Det skulle i så fall gynna topphästen Year In Review, som i princip aldrig behöver lopp i kroppen. Omgångens drag! Streckar man alla tre nämnda hästarna, så kan man nog känna sig trygg. Skulle det skrälla här så är Harpers Joker en tänkbar sådan.

 V75-7: Victory Love galopperade rätt oväntat senast, men formen är bra. Cleo Nalan räknas från fint läge. Hanoi var tapper senast, och är inte borta om det klaffar. Gentle Tilly kan spurta vasst, och formen är på topp. Tom Raider är inte heller helt avsågad.

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *