Några som är svåra att gå emot

Förra veckan hade jag samtliga sju vinnarna inom systemramen igen, men den här gången sprack jag på villkoret i mitt blocksystem i Joker. A-blocket gick in som det skulle, men det saknades en vinnare i D-blocket.

För att få sju rätt var Chimall T.T. tvungen att vinna i V75-6, och det var inte långt ifrån att han gjorde det. Det skiljde några decimeter mellan Trade East och ”Chimallen” i mål. Om ”Chimallen” vunnit hade det gett någonstans runt 20 000 för sjuan. Jag lämnade in ett litet reducerat system och resultatet blev några sexor och en massa femmor, vilket gav 1100 kronor tillbaka netto. Att det blir fler sexor och femmor är bara en av väldigt många fördelar med reducerat systemspel, inte minst för oss för inte spelar för så mycket.

Nära skjuter ingen hare, spelformen är i alla fall god. Jag hoppas att det kan bli lite stolpe in någon gång inom den närmaste framtiden, och då får det gärna vara hög utdelning på gång.

***

Den här veckan spikar jag tre favoriter vilket inte känns sådär jätteskoj, men jag hoppas på skrällar i dom övriga loppen.

V75-1: Wiona har ett iskallt läge, men jag tror på toppchans för henne, spik. Senast vann hon enkelt med gott om krafter kvar, och utan strul så rundar hon nog allt även denna gång. Motståndet ser lämpligt ut på förhand, och jag litar på att Örjan grejar detta. Värst emot är Fiona Southwind och Lobby La Marc.

V75-2: Nästa spik blir Axelite som är ett välbekant namn för många av oss norrlänningar. Numera är hästen i Timo Nurmos regi, och hästen debuterade på bästa tänkbara sätt för tränaren senast. Jag tror att hästen har inlett en klassklättring, och har bra förutsättningar den här gången. Värst emot är Ellen Will och Dream Of Knights.

V75-3: Go On Pale och Strong Boy D.E. kan vara ett möjligt lås för den som vill spara streck. Jag väljer dock att ta med några till. Classic Grand Cru, In Cap n’Gown och Infatti November vill nog ha ett ord med i leken.

V75-4: I fjärde avdelningen tar jag med ganska många hästar. Det kommer att bli rejäl körning från start, och blir spetskörningen utdragen kan det skrälla. Dom som ska med först och främst är Ridgehead Cahore och Pinepower Rose. Båda är kapabla och gör upp om ledningen. Il Divo kan kanske sätta käppar i hjulet för den hårt betrodda duon. Hästen är snabb ut, och inte alls så tokig. Jobbig Sand är en av dom som kan profitera på ett högt utgångstempo. Hästen var rejäl senast, och är bara streckad på 5 % i skrivande stund. Snåla inte på strecken!

V75-5: Kaliber var rejäl senast, och gör han en liknande prestation denna gång kan det bli en ny triumf. Ravello har bra kapacitet och form, och kan vara med där framme om han sköter sig. P.G.Ville är även han ett tidigt streck. Late Speed kan ta hand om ledningen och leda länge, hela vägen?

V75-6: I sjätte avdelningen höjer sig två hästar något. Den ena är Giddson som är en vinnartyp med spetsläge. Den andra är Glory Southwind som har utvecklats enormt de senaste månaderna. Senast var han ute mot tufft motstånd, och nu är det enklare emot samt ett bra läge. Bakom dessa utmanar först och främst Giddman som kan få loppet från spår ett bakom bilen. Min rysare i loppet är Ganador som varit duktig på slutet, och som kan skrälla med klaff. Jag tar med många hästar i det här loppet.

V75-7: Local Conch blir tredje och sista spiken. Hästen har gått från klarhet till klarhet på slutet, och trots OS och en del tuffa konkurrenter tror jag på bra vinstchans från ett lämpligt läge. Värst emot är Hanoi och Master Danchip.

*** 

I skrivande stund hittade jag några hästar med bra kapacitet, som inte är så våldsamt hårt streckade: 

V75-3: Classic Grand Cru (22%), In Cap n’Gown (20%)

V75-5: Kaliber (26%)

V75-6: Giddman (12%)

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *