Kittlande jackpotomgång på Bergsåker

 Senast blev det sex rätt för undertecknad och många andra V75-spelare runt om i landet. Mina tre spikar Wiona, Axelite och Local Conch satt som ett smäck, men då vill man att det ska hända något i de övriga loppen, gärna på ett par ställen. Cirka 12 000 hade det blivit om jag hade inte varit så snål i stayerloppet. Sunny Gold skrällvann via OS till 35 gånger pengarna. Sportsligt fick vi se många fina prestationer, men spelmässigt var det för många favoriter som fick sätta nosen först.

Denna lördag är det ju som bekant jackpot på V75, och då har jag ett råd. Gör det inte mer komplicerat än det behöver vara. Några favoriter kan ramla in, men det kan ändå bli riktigt trevliga pengar.

Till V75 på Bergsåker denna vecka provar jag med två spikar, Global Investment i guld och Stamping i kallblodsloppet.

Global Investment – var kanonbra senast från ledningen, och känns som en häst som bara blir bättre och bättre. Chansen till spets och slut är god, men det största hotet mot att han får vinna igen är Svanstedts Year In Review som tränaren låter riktigt nöjd med.

Skulle loppet bli överpejsat så är inte Bobtail eller Debbie Brodda avsågade. Super Light är tokrysaren i loppet.

***

Stamping – verkar i likhet med min andra spik i omgången bara bli bättre och bättre. Bergsåkers upplopp är långt, och när han kommit ifatt värsta motståndarna så tror jag att han avgör på ren hårdhet. Motbuden heter Solkvick och Vildvitter.

***

V75-inledningen är öppen. Det känns lite som att den av Sharapova, Clear Sign, eller möjligtvis Speedy Gold som tar första initiativet i loppet har mycket vunnet. Jag litar nämligen inte på Staro Cold Carat, och skulle denna galoppera kanske Infiniti Broline tar hand om spets för att släppa. Skulle S.C.C. sköta sig, så kan det dock vara spets och slut. Utöver de jag redan nämnt, så kan kanske Junction och Production blanda sig i leken.

***

För ovanlighetens skull går jag kort i ett stolopp. Stoloppet går som V75-2 och de hästar som jag tror gör upp om det här är Miss Black Beauty som kan fronta och leda länge, kanske hela vägen. Hästen är dock tre år och ska ut på långresa, och med anledning av det väljer jag att gardera. Quassia Lascaux är en häst som jag gillar, men det har gått lite grus i maskineriet på slutet. Sköter hon sig så dyker hon upp där framme. Royal Sensation har bra skalle, inte borta med klaff. Bakom är det vidöpppet. Jag chansar på att tre streck räcker. Lorna Frontline är inte helt att lita på, men skulle hon mot förmodan kliva iväg felfritt så kan hon överraska.

*** 

I fjärde V7-avdelningen höjer sig 3-4 hästar något. Staro Dow Jones har varit kanonbra på slutet, och har bra chans. Never Again verkar vara av rätt sort, och Örjan är optimistisk inför loppet. Bronx Sisu är en rejäl, men något flegmatisk häst som dyker upp där framme utan strul. Trotteur blandar och ger, men stämmer aktionen på lördag så är han med och gör upp om det. Min rysare i loppet är Super Heat. Hästen har bra inställning, och med tempo på loppet kan han runda många.

*** 

Zyrano Boko i V75-6 gillar jag. Senast var hästen inte som bäst, men gången innan var han desto bättre. Det är nog bästa hästen i det här fältet och utan strul tror jag att han vinner. Med tanke på läget och den senaste lite svagare insatsen väljer jag ändå att gardera. Canendel har förvisso fått perfekta resor på slutet, men har samtidigt varit riktigt bra. Erik Adielsson och ett långt upplopp med en spurtstark häst låter intressant. Kung Bravur gör det bra, men är samtidigt kanske allra vassast över kort distans, räknas ändå. I övrigt streckar jag bland annat Global Knox och Power Night Star. Skulle de mest betrodda svika, så kan i princip alla vinna. Carmen Sund är spurtstark och börjar vara rätt härdad i tuffa sammanhang, kan vara ett roligt streck. Kismet F.H. har bra läge och form.

***

I V7-avslutningen luktar det högt tempo lång väg. Bamse Gema går en spännande framtid till mötes. Hästen verkar ha mognat på slutet och att han har bra kapacitet, ja det är det nog ingen som betvivlar. Utan strul vinner han nog detta, men motstånd saknas inte. True Q kan spetsa och kan bli svår att nå i den positionen. Latitud är snabb ut, och en gasglad Daniel Olsson lär väl göra vad han kan för att ta hand om täten. Hästen har bra kapacitet och form, men ska eventuellt gå med skor nu och är inkvalad till final på Solvalla. Vinnalt Herkule lär också laddas rejält från start, men det kan bli svårt att ta sig förbi Svanstedts häst. Hetsig sprinterdistans med många startsnabba som ska ladda följt av en lång upploppsraka skulle kunna innebära en skräll från de bakre regionerna. Tänkbara överpejsvinnare är Ganador och Vourrek Sund.

***

Fyndhörnan (fredag förmiddag):

V75-1: Clear Sign (18%) – börja så sakta hitta tillbaka till gamla goda takter

V75-2: Never Again (30%) – bra kapacitet och läge

V75-3: Year In Review (18%) – om man garderar favoriten, ojämn topphäst, Svanstedt uppåt

V75-7: True Q (27%) – spetsfavorit med toppform

***

Lycka till med liret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *