Högklassigt i öppen V64

Förra veckan small det till rejält vid Solvallas V64-tävlingar. En ensam vinnare vann hela potten, i runda slängar 11 miljoner. Det vinnande systemet var en Spik Harry eller Flex Harry som det kallas nuförtiden för cirka 500 kronor. Megaskrällen, 77-oddsaren  Zoccer Mickey i den avslutande avdelningen var dödsstöten för många system.

***

Veckans V64-omgång ser på förhand inte helt lättlöst ut. Det kryllar inte direkt av tänkbara spikbud, och några av loppen ser öppna ut. Den som löser gåtan denna gång kan se fram emot fina julpengar, även om det inte blir 11 miljoner som förra veckan. 

***

Dom två första V64-loppen ser hyfsat öppna ut.

I V64-1  tycker jag att följande hästar räknas tidigt:
– Barals It: Har inte vunnit på 13 starter men nu kan det vara dags, snabb ut och lämplig distans�
– Jeans Broline: bra läge och form
– Mind Your Head: inte så tokig, närmar sig formen
– Center Run: bra senast, blir farlig med tempo på loppet

I V64-2 heter dom tidiga buden:
– Igloo Skift: bra kapacitet och läge, fick inte fäste senast
– Finn Knight: snabb ut, leder länge om spets
– Linday: under utveckling, räknas
– Pronto Ribb: bra kapacitet men har pausat

***

I tredje V64-avdelningen är det bra chans för Alvena Pele om denne sköter sig, men hästen är inte helt stabil. Hell Of A Kemp är värst emot. Bakom dessa räknas bland annat Sebastian K. och First Jag.

***
2-3 streck känns som helgardering i stayerloppet. Axelite borde ha bra vinstchans, men Wiona är stentuff och jag är inte säker på vem av dessa som går vinnande ur striden. Omega Boko är ett annat tidigt motbud till favoriten. Kick Party är det roliga strecket i loppet, trivs på distansen.
***
Det finns en risk att Spring Erom blir insydd från innerspåret, men jag tror att Björn Goop löser uppgiften. Lavec Kronos är högkapabel och snabb ut. Hästen har bra vinstchans om han gått framåt med loppen i kroppen. Yanantin Boko kan mycket och är snabb ut. Hästen har svarat för många fina prestationer, men har inte fått den rätta utdelningen, kanske blir ändring på det nu? Skulle det bli högt tempo på loppet kanske Vanessa du Ling kan skrälla, hon har härlig form för dagen.
***
I det avslutande V64-loppet tror jag mycket på Dust All Over trots tufft motstånd och vingelläge. D.A.O är en kanon som fått lopp i kroppen. I comebacken senast reparerade han en startgalopp på ett positivt sätt, och gick i mål med krafter kvar. Jodas Julia är stenhård, och strular det inte från spår sex, så är hon med och gör upp om det igen. Earl Tilly, Go On Pale och Acclaim är andra hästar som räknas.
***
Fyndhörnan (onsdag förmiddag):
V64-1: Center Run (19%)
V64-2: Finn Knight (25%)
V64-3: Hell Of A Kemp (20%)
V64-6: Dust All Over (15%)
***
Lycka till på V6!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *