Megautdelning på V7

Förra veckan hade undertecknad sju rätt med hela svenska folket. Okej, kanske inte hela, men många var det som lyckades pricka sjuan. Tyvärr hade jag nio hästar i sista avdelningen, och hade någon av de mindre streckade vunnit så hade det i alla fall gett cirka fem-sex tusen för sju rätt. 

Kan väl erkänna att jag inte är så förtjust i att en dubbeljackpotomgång avgörs på dubbla OS banan Åby, men det är så mycket pengar i potten att man blir sugen ändå.

*** 

Spikarna:

Jag sticker ut hakan lite den här gången, och det kan visa sig korkat att spika ett treårigt sto i V75-5, men det känns som att jag är beredd att ta den risken för att ha råd att gardera megafavoriten Local Conch.
Hästen som jag pratar om är förstås Lilinger Komp som fick det lite serverat senast men jag tycker att intrycket var det rätta, och härifrån kan hon få överta ledningen. Som alla vet så är ju ledningen guld värd, och speciellt i öppna stolopp. Börjar man gardera här så kan det bli dyrt, och jag chansspikar. Värst emot är Reality Pride, och tar man med flera så är Indra Pine och Vendi intressanta. 

Planen var att ha Pinepower Rose som andraspik, men hästen ströks nu under förmiddagen. Istället väljer jag att ta ställning i omgångens mest uttalade tvåhästarlås. Skogans Joker var enorm senast, och jag tror att han kommer att svara för en ny övertygande prestation i karriärens elfte timme. Copper Beech kan leda runt om, inget snack om saken. Hästen är dock lite ojämn, och dessutom kan det bli lite körning om ledningen från start. Detta gynnas i så fall S.J. av. Dan Åke Olsson låter väldigt optimistisk med sin häst inför denna start. Thai Tanic och Korvet Klintholm är värst emot den nämnda duon.

***

V75-1: Första avdelningen är streckkrävande. Tipsettan går dock till Hardy Ribb. Andra tidiga garderingsbud är Katjing, Vagabond Hornline och Strong Demand. Snåla inte med strecken!

V75-2: I andra avdelningen har jag inte råd med fler än två hästar, och chansar med ett tvåhästarslås. Låset består av hästarna New Chance och Rania. N.C. har perfekt läge och bra form. Rania tål att göra en del själv, och var duktig senast. Tar man med flera så glöm inte heller att strecka rejäla Mountain Dew som fått lopp i kroppen. Lizas Irja har pausat, men är snabb ut och kan spetsa. Coming True är speedig, kan skrälla med klaff.

V75-4: Ett tag var jag inne på att spika Evil Jagg i V75-4. Jag tror att hästen grejar spåret, och det är nog bästa hästen i loppet. Formen är fin, och stallet tror på bra chans. Jag tycker dock att det finns några intressanta motbud, och väljer till slut att gardera. P.A.Suprise är V75-härdad och formen är bra. Roach har pausat men räknas tidigt på sin grundkapacitet. Muscles Rose har fått lopp i kroppen och kan spetsa, leder länge om han får bestämma.

V75-6: Bronsdivisionen blev genast mycket mer öppet sedan Pinepower Rose blivit struken. I 70 % av V75-omgångarna överlever man brons om man tar med dom fyra mest streckade. Men jag nöjer mig inte med fyra streck utan tar med några till.

Utah Hornline är lite ojämn, men har bra form och läge. Han blir intressant med Örjan den här gången. Super Khan är bättre än raden och snabb ut. Hästen har inte fått utdelning på den fina formen, dags nu? Dresscode fick en bra resa men var klart positiv senast, och har ett fint läge. Giddson dyker upp där framme med lite tempo på tillställningen. Jag streckar även Cloria Victis, Ridgehead Cahore och Casander Boy.

V75-7: I den avslutande V75-avdelningen väljer jag att gardera den stora favoriten Local Conch trots att hästen levt upp till mina förväntningar vid varje start på slutet. Senast tycker jag dock att hästen borde vunnit lättare. Okej att det inte sprutar gnistor om den här något trögstarka hästen, men känslan är att det gick lite väl segt sist.

Det finns dessutom ett antal intressanta motbud till favoriten. Dude Kemp har hög kapacitet, och med loppet i kroppen känns han som ett givet streck. Störtsköna Oceans Eleven tappar väl allt från start, och distansen är lite väl kort, men han mosar många till slut, kanske rent av alla. Minos Vang är tuff och rejäl. Har han en bra dag får dom andra se upp. Viol Hornline kan bli farlig på speed.

***

Lycka till med liret!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *