En ”upcoming” och en senior


Det har varit tvära kast mellan utdelningarna för sju rätt på sistone. Den ena helgen var det 300 kronor för sjuan, den andra jackpot på sjuan, följt av 11-12 millar i utdelning nu senast. 

Inför den stundande annandagsomgången på Solvalla känns det dock inte alltför svårlöst, men man har haft fel förr.

De skiftande vinterunderlagen kan dock spela ett spratt för många hästar. Det är något vi har blivit varse om nu på slutet. Hästar som svarar för kanonprestationer den ena gången, agerar plötsligt stinglöst och blekt med opassande underlag och balans.

***   

Mina spikar den här gången blir Never Again i V75-5, och sedan chansar jag med att lämna formstarka gamlingen Super Light ensam på systemet i V75-3. 

*** 

Axelite och Never Again kan vara ett tänkbart lås i V75-5, men jag väljer att ta ställning och spika N.A. trots att denna riskerar att få det tyngre loppet. Hästen ser ut som en blivande kanon, och imponerade senast när han vann plättlätt. Axelite återföll i gamla galoppsynder senast., men då var det volt och nu är det mer passande autostart. Häst mot häst är känslan att Never Again vinner. Skulle dessa två ta ”död” på varandra så kan Walenzio eller Helge Palema vinna.

***

I guldfinalen sticker jag ut hakan och chansspikar gamlingen Super Light, som visat storform i de två senaste loppen. Det kan bli körning där framme inledningvis, och då kommer elvaåringens spurt att bita bra till slut. Jodas Julia spetsar nog, och leder länge. En annan som räknas är givetvis Global Investment, trots att denna kan få en dryg inledning.

***

I övrigt tycker jag att man löser loppen på inte alltför många streck, åtminstone på förhand ..

*** 

I V75-1 står det i första hand mellan spetsfavoriten Bobtail och Vanessa du Ling. Känslan är dock att Bobtail är bäst med ett lopp i draget, och kanske inte från ledningen. Jag är inte främmande för att Vanessa krossar allt denna gång. Hon lekte med ett gäng kapabla killar senast, och såg smällfin ut. Debbie Brodda och Rydens Cindy räknas bakom. *** I andra avdelningen sticker två hästar ut, och det är Zyrano Boko och City Hall. Z.B. är en slugger som förmodligen måttas in till seger av dödenskungen Kihlström igen. Dunder Nalan räknas från ledningen.

***

Klass I-finalen är inte heller speciellt streckkrävande. I normala fall vinner sannolikt någon av fyra hästar. De som gör upp är Robin K., Persos Seaman, Staro Capricorn och Caddie Comet. R.K. får tipsettan, men jag litar inte fullt ut på hästen, och garderar med de övriga nämnda.

***

Det sunda förnuftet säger att Chimall T.T. måste ha toppchans i V75-6, men eftersom hästen är lite känslig när det gäller banunderlag så väljer jag att gardera med några kapabla motbud. ”Chimallen” står dock på tur för att få vinna efter en rad toppinsatser. Bamse Gema har gått från klarhet till klarhet, och verkar ha mognat mycket på slutet. Trade East är stark, rejäl och har bra inställning. Omega Boko och True Q. är inte helt avsågade.

***

I V75-epilogen tror jag en hel del på loppets spetsfavorit Master Danchip som svarat för en rad fina prestationer i tuff konkurrens. Rejäla Hanoi är naturligtvis det givna motbudet. Access Tooma är en hårding som dyker upp där framme. Sharapova är inte borta trots ett trist läge. Clear Sign kan överraska med klaff.

***

Rysarbuden (fredag förmiddag):

V75-2: Bambi’s Comet (8 %)

V75-6: True Q. (6 %) 

V75-7: Access Tooma (8 %)  

***

God fortsättning och lycka till med liret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *