Fortsätter favoritfallet denna vecka?

Krävande vinterbanor med skiftande underlag, plötsliga balansändringar innan start, och hög utdelning på spelet. Allt detta är vardagsmat under vinterhalvåret. Senast på Axevalla föll favoriterna som käglor, och många hårt betrodda levde inte upp till förväntingarna. Denna lördag står Kalmar som värd för V75, och det kan bli fina pengar igen. Här följer en liten och kortfattad lathund inför omgången.

V75-1
Bronsdivisionen, 2140 Volt

Tipset till Ridgehead Cahore som kan spetsa och leda hela vägen om han klarar starten. Super Khan utmanar om ledningen vid felfri avgång. Staro Capricorn är stark och rejäl, och trivs på hemmabanan. Utah Hornline är ojämn men kapabel. Fyra streck kan räcka.

V75-2
Klass II, 2640 Volt

Reagan Ås är spetsfavorit, och kan leda runt om. Kapabla Yoggi Hornline utmanar främst. Ett tänkbart tvåhästarslås. No Hurry kan överraska med klaff. Bra kapacitet och form. Skulle den hårt betrodda duon komma bort så är det vidöppet bakom.

V75-3
Gulddivisionen, 1640 Auto

Ett tvåhästarslopp. Copper Beech leder länge om hästen kommer till start. Lugauer har hotat med att stryka om det inte går att köra barfota fram. Skulle han göra det så är det nog bara att spika främsta motbudet Super Light.

V75-4
Klass I, 1640 Auto

Många lopp har vunnits från ledningen den senaste tiden. Dunder Nalan kanske kan göra det nu när det är frågan om 1640 meter. Loppet är dock öppet, och jag litar inte fullt ut på D.N. då han inte varit som bäst på slutet. Quantum Winner, I’m Alone Face och sist men inte minst Otto Gene är dom tidiga motbuden. Blir det lite drag i loppet, så kan Staffan Nilssons häst bli svår att stå emot. Rätt så öppet lopp.

V75-5
Lärlingslopp, 2140 Volt 

Evison kan spetsa och leda länge trots att han har varit ifrån i cirka två månader. Global Limousine har nog bästa kapaciteten, men uppträder lite osäkert, ändå given. Royal Viking räknas på form och läge. Rescue har bra kapacitet, farlig om det klaffar. Ganska öppet, så ta med ett gäng hästar här.

V75-6
Stolopp, 2140 Volt

I sjätte avdelningen väljer jag att spika Sharapova. Hon har varit jättebra på slutet, är ganska ”obrydd” om underlag och balans, och dom främsta motbuden Wiona och Prima Stella är bäst med tätkänning. Det är tveksamt om dom kan få det den här gången, men i alla fulla fall har jag den allra största respekt för Wiona som visat imponerande inställning. Prima Stella var jättebra från ledningen senast. Skulle några andra blanda sig i så skulle det kunna vara Late Speed eller American Dream A.T.

V75-7
Silverdivisionen, 2140 Auto

Det blir ofta lite överraskningar mot slutet av V75-omgångarna. Jag tycker att epilogen ser ganska öppen ut. Jos Cortina spetsar och leder normalt sett länge. Det saknas inte motbud. Omega Boko gillar jag skarpt. Löser det sig från innerspåret så blir han livsfarlig. Sir Remington har toppform och är en stark avslutare. Orso har börjat vakna till liv, och vi vet ju alla vilka framgångar han hade på V75 tidigare. Roberto är inte helt avsågad från ett bra läge.

***

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *