Nytt år – nya tävlingar

Kul att Umåker sätter igång med sina travtävlingar igen efter jul och nyårledigheten. Imorgon är det lunchtrav med en del intressanta hästar i startlistorna. Roger Nilssons Quator des Charmes är en av dom mer intressanta. Nu är det startbil för första gången, isbana för första gången i lopp, kort distans och några månaders tävlingsfrånvaro. Kapacitetsmässigt räds han ingen, men det finns som sagt några frågetecken.

Vem går segrande ur V4-2 som på förhand ser ut som ett tvåhästarslopp? Norrland och Västerbo Offspring gör upp i första hand.

Leder Call On Me runt om i V4-3? Chansen är i alla fall god om han sköter sig.

Thule Jonsson har väl förspänt inför omgången!

***

V75 på Bergsåker i helgen, och jag har framförallt vissa förväntningar på länshästarna Västerbo World och Helge Palema.

Men det saknas inte motstånd, det gör det aldrig på V7, men båda hästarna har bra kapacitet, form och fina lägen.  Tycker det hade varit skoj om Micael Melander kört Västerbo World på lördag. Han har ju gjort det mesta rätt med hästen nu på slutet.

***

Tidigare V75-vinnare som Stanley Bar, Redford Tuna har leasats av lokala amatörer. Blir spännande att se vad dessa kan prestera på norrlandsbanorna. Just det här med leasing av tävlingshästar verkar vara något som blir allt vanligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *