Nu måste 12-åringen få vinna!

Här kommer lite funderingar inför V75-omgången på Bergsåker:

Omgången ser öppen och spelvänlig ut, så det kan nog bli bra betalt för sjuan. Vi får hålla tummarna för länsekipagen, där några ser ut att ha lite chans den här gången. 

V75-1, Klass I-försök, 2140 Auto
Inledningen är öppen, om inte startsnabba Rano leder hela vägen. Senast vann han enkelt från spets. Klass I-favoriter vinner dock inte så ofta, och motbud finns det gott om. Bachelors Dream räknas från bra läge, trots att det varit täta starter på slutet. Helge Palema är stark och rejäl, och var duktig som trea på V75 senast. Speedy Brodda har toppform, och från det här läget kan hon spurta ner många. Lucky Noon har pausat men är kapabel, inte borta.

V75-2, Klass II-försök, 2140 Volt
Andra avdelningen är inte heller helt given. Starka Trotteur är ingen att hålla i handen när åskan går. Han verkar dock ha stabiliserats på slutet så han kan nog klara spåret, och då har han bra vinstchans. Senast trivdes han inte med banunderlaget. Formstarka Colombus Cafe är värst emot. Blue April kan få en fin smygare från det här läget. Hector Tilly tål att göra en del själv i loppen, inte borta trots bakspåret.

V75-3, Gulddivisionen försök, 2140 Auto
Super Light bara måste få vinna om det finns någon rättvisa i den här världen. 12-åringen kanske gör sin sista start innan han går till avel i Italien, och har varit tapper i samtliga tre starter efter uppehåll. Jag tror att han vinner den här gången, om han bara får en bättre resa än senast, spik! Motbuden nja .. D.J.Seabrook som var bra senast, Go On Pale som trivs med årstiden, och i viss mån även Giant Superman från bra läge. En guldrysare kanske Dust All Over vara. Var sjuk senast, och har två lopp i kroppen nu.

V75-4, Kallblodslopp, 2140 Auto
Jan-Olov Persson är optimistisk inför Eldfaksens start i V75-4, och han brukar ofta vara rätt ute i sina bedömningar. Här laddar han framåt och kan få överta ledningen. Om han kommer till spets är såklart mycket vunnet. En tänkbar spik. Vildvitter är värst emot, trots att han var ganska blek senast. Den nämnda duon höjer sig något från övriga konkurrenter, och det är öppet bakom. Tar man med flera så kan Trönder Svarten och Ljusnetroll vara streckvärda.

V75-5, Stolopp, 2140 Volt
Regine d’Inverne har bra kapacitet och form. Hon har ingen lätt uppgift framför sig, men det är ändå vettig chans att det går vägen. Senast övertygade hon från dödensvinst på Bergsåker. Global Light är kanske det främsta motbudet till favoriten. Det gäller dock att det klaffar för att hon ska vinna från det här läget. Inside Broline har tveksam form, men räknas på kapacitet. Lägesgynnade Edens Samantha kan spetsa och leda länge om hon sköter sig.

V75-6, Bronsdivisionen försök, 1640 Auto
Sjätte avdelningen är öppen. Exceptional Kemp har ingen vidare statistik på Bergsåker och galopperar titt som tätt. Formen verkar i alla fall jättebra, och kapacitetsmässigt räds han ingen i det här loppet. Lars Lindberg känns också som ett stort plus. B.W.L.Champion kan mycket, fick en genomkörare senast, och har ett bra läge. Nassau Town är klart uppåt för dagen. Hästen vinner väl inte ”ihjäl” sig, men kan spetsa och leda länge. Persos Seaman är lite upp och ner i prestationerna och läget är knepigt, men har han en bra dag så kan han sänka allt. O’Brian Index tål tuffa upplägg, och höll bra senast efter en jobbig resa.

V75-7, Silverdivisionen försök, 2140 Volt
Einar Celeber med nyfunnen form och Berghs Staro Cold Carat gör upp om ledningen. Den som tar hand om täten kan bli svårslagen, men mitt tips går ändå till Caddie Comet som varit kanonbra på slutet. Visst, det krävs såklart att det klaffar från tolftespåret, men gör hästen en liknande prestation som senast är det bra vinstchans utan strul. Fjärdestrecket går till Västerbo World som kan mycket när formen sitter där. Hästen ser ruggigt fin ut för dagen, och kan mycket väl vinna om det stämmer. Junction dyker nog också upp där framme.

Lycka till!

***

Spiken: 5 Super Light (V75-3)

Rensaren: 4 Västerbo World (V75-7)

Rysaren: – 8 Blue April (V75-2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *