”Chucken” visar vägen


Trist att det inte gick bättre för länshästarna senast på V75. På förhand hade jag inte blivit förvånad om någon av Västerbo World eller Helge Palema hade vunnit. Sedan fanns det andra lokala hästar i omgången som jag såg som potentiella skrällar. Carmen Sund, Blue April .. Men det var inget riktigt tryck i hemmahoppen denna lördag. Helge Palema var ändå godkänd med tanke på att han gick upp två klasser.
***
Pat Boone har det inte stämt för ännu. Tydligen har hästen problem med halsen av och till, och senast underpresterade han på Bergsåker. Men så där är det ju… Det ska klaffa och dom ska vara friska.
***
Desto roligare var det då att beskåda Chuck Liddell som gjorde det riktigt bra när han vann Flexloppet på Bergsåker trots lång tävlingsfrånvaro. Har alltid gillat den här hästen sedan första gången jag såg honom. Han ger ett starkt och ärligt intryck, och är likt sin namne en riktig slugger. Jag hoppas att hästen får fortsätta vara fräsch, för han har ju tidigare visat att han duger i rikstoton. Umåker behöver såna hästar, och ”Chucken” blir helt klart spännande att följa.
***
Tolvåriga Super Light vann i förkrossande stil senast. Så ska man avsluta en tävlingskarriär! Nu läste jag i den här artikeln att ägarna kommer att överväga om man ska starta igång 12-åringen i augusti igen, efter en period av avelssysslor. Bahh .. Hålla på att hatta hit och dit … Låt hästen få sluta med flaggan i topp om han nu ändå ska avbryta sitt tävlande för att verka som avelshingst, det är min syn på det hela.
***
En efter en ramlade dom bort. Svenskhoppen inför Prix d’Amerique. Det som såg så ljust ut i höstas för svensk del. Nu är det bara Opal Viking kvar från det svenska landslaget, och han känns väl inte direkt het..
***
Simb Groovy avslutade vasst efter en smygare, och skrällvann på V65 i Östersund. Grattis! Hästen hade inte vunnit på 2,5 år. Det är nästan så det känns med det egna V75-liret ibland. Framgångarna kommer alldeles för sällan. Muscle Prince L. var stor i det knappa nederlaget i samma lopp.
***
Lunchtrav från Bergsåker imorgon. Disco startar som lite av en outsider i V4-4. Plats?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *