Jackpot-funderingar

Förra veckan vann hela fem favoriter på Bergsåker, vilket gör att vi imorgon lördag har en extra stor pott med pengar att spela om. En ensam vinnare kan vinna 47 miljoner kronor. Inte fy skam!

Kom ihåg att Åby har dubbla Open Stretch, och att man inte behöver göra några ”fantasirader” för att det ska bli pengar när det är jackpot.

Senast vann mina spikförslag Super Light och Eldfaksen, men Gims Madde för blev för svår. Denna vecka provar jag att spika Omega Boko i V75-7, och Spring Erom i V75-3. Båda hästarna är starka och rejäla, och gör alltid ”sitt” i loppen.

***

V75-1
Bronsdivisionen, 1640 Auto

I V75-inledningen bör man i första hand strecka Manhattan D.K. följt av Ridgehead Cahore, Persos Seaman och Youpie. Känslan är att Manhattan D.K. får rygg på Ridgehead Cahore. och då kan han avgöra via Open Stretch. Med tanke på hur bra Ridgehead Cahore har varit på slutet har jag stor respekt för honom trots sjundespåret. Persos Seaman är bättre än raden, räknas. Youpie har fin form, och kan spurta ner många. Zlatan Bob närmar sig formen, och är inte helt avsågad.

V75-2
Stolopp, 1640 Volt

Här vinner nog Chanel Håleryd om hon går felfritt, men med tanke på galopprisken förordar jag gardering. Conchita Exclusive kan spetsa och leda länge. Bakom är det öppet så det förslår, men K.N.Speedgirl, Starobrno och rysaren Letter Writing kan vara värda streck om man tar med några stycken.

V75-3
V75-mästaren, 2140 Volt

Spring Erom var väl godkänd senast, men han kan bättre. Jag hoppas och tror att det bara var en tillfällighet, och lämnar honom ensam på systemet trots en inte helt lätt uppgift denna gång. Visar hästen upp sig från den ljusa sidan igen, så är vinstchansen god trots att han har många, och en del kapabla hästar att runda. Skulle det strula eller om hästen skulle underprestera, så finns det gott om motbud. Katjing kan spetsa och leda länge. Access Tooma är en hårding som kan vara med där framme om det klaffar. Domino Eson har toppform. Rocket Power har ett starkt avslut med rätt resa.

V75-4
Klass I, 2140 Auto

I’m Alone Face är väl ingen häst som bara radar upp segrar, men med tanke på läget, och att dom på förhand värsta konkurrenterna lottats till dåliga lägen, så borde det vara bra vinstchans. Det troliga är att han spetsar, men skulle han bomma ledningen så finns ju alltid Open Stretch. Om favoriten sviker så är det öppet bakom. Några av dom hetare motbuden är Tradewind, Practical Joke och Chip Storm. Garderar man loppet kan Super Neon vara ett roligt streck.  

V75-5
Lärlingarnas V75-mästare, 2140 Volt

Rabane d’Atout och Midsummer King gör upp om ledningen. Fördel den förstnämnde om hon kliver iväg felfritt. Skulle Luddes sto komma till ledningen så kan det räcka långt. Av den anledningen får hon tipset. Högkapabla Carmen Launcher har kraftigt stigande formkurva. Senast såg hon kanonfin ut och hade gott om krafter kvar, måstestreck! Canendel har ett lite knepigt läge, men kan bli farlig med klaff. Abbe Neth kanske kan överraska med en smygresa.

V75-6
Klass II, 1640 Auto

Tycker även att sjätte avdelningen är ett rätt så streckkrävande lopp. Det ser ut att kunna bli bra tempo, och skulle det bli överpejs så kan det skrälla till. Sally Sea har inlett positivt hos nye tränaren Thomas L Larsson. Senast vann hon på ett övertygande sätt från ledningen. Pröjsarn var jättebra senast, och kan få ett bra lopp trots sjundespåret om det blir lite tempo. Milou Zet har bra kapacitet och vann enkelt från ledningen senast. P.A.Surprise är också en kapabel häst som lottats till ett intressant läge.

V75-7
Silverdivisionen, 2140 Auto

I V75-avslutningen spikar jag som sagt Omega Boko. Hästen är jämn, stark och har härlig inställning till tävlandet. Ledningen tar nog Lorenz Caf hand om, om man känner Ludde rätt. Hästen såg jättefin ut senast som fastlåst med krafter kvar, och kan bli svår att plocka ner från ledningen. Jag tycker dock att hästen är lite upp och ner i prestationerna. Roberto spetsar initialt, men släpper mest troligt när Kolgjini ställer frågan. Därmed är inte loppet kört, tvärtom, Roberto som inte är den tappraste av hästar i slutstriderna kommer nog att ta rygg på troliga ledaren Lorenz Caf för att försöka avgöra via OS. Gift To Europe kan mycket, och nu har hästen fått ett lopp i kroppen och begåvats med ett bra läge, given vid gardering.

 //Lycka till!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *