Förvaltar Björn Goop chanserna?

Veckans V75-omgång på Mantorp ser öppen och spelvänlig ut. Flera av favoriterna känns inte på något sätt ”vattentäta”, vilket skulle  kunna leda till bra betalt för sjuan. Dom på förhand bästa favoriterna är nog Sharapova och Global Investment.

Jag spikar den sistnämnda i avsaknad av ”klaringar”, men visst ska han ha en bra vinstchans i V75-3. Hästen gör sällan ett dåligt lopp, och från det här läget kan han ta hand om täten. Därifrån blir han normalt sett svårslagen. Vinterkungen Acclaim och Colombian Necktie med loppet i kroppen är värst emot.

Sharapova har fina förutsättningar i V75-inledningen. Senast hade hon skor och var blek. Ändå tror stallet att det var resan som var anledning till den sämre insatsen. Hur som helst. Från det här läget kan hon komma till ledningen, och är hon lika bra som har varit innan det senaste debaclet, så är vinstchansen god. Einar Celeber är kanske det främsta motbudet tillsammans med speediga Big Star. Speedy Gold möter enklare motstånd den här gången.

V75-2 är ett spelvänligt stolopp där lägesgynnade K.N.Speedgirl och Gabriella Celeber tippas tidigt. Här kan det löna sig att ta med många på kupongen/systemet. Några hästar med vettig chans som rensar bra vid vinst är Amber Diablo som det låter uppåt på, min rysare i loppet – Xenadine och oömma Langoustine.

Bästa hästen i Klass I-försöket (V75-4) är Prince L. men bakspåret i kombination med den något sämre prestationen senast gör att han får stå tillbaka i tipset till förmån för Moon Night som man har siktat hit med. Moon Night är den sannolika ledaren i loppet, och hästen står bra inne på pengarna. Trots allt känns det inte som någon given vinnare, och bakom de redan nämnda är det öppet. Formkorten Stepping King och Nice And A Star är tidiga garderingsbud om man tar med ett gäng hästar. Courage Pay har bra kapacitet, men var blek senast. Pop My Cork har fin form, är kvick ut, och Jansson släpper inte ledningen i onödan, skräll?

V75-5 är det andra av två öppna stolopp i omgången. Islay Broline kan få överta ledningen, och då kan det räcka långt. Formen är stigande. Diva Concrete kan få en tung resa, men är stark och har form. Space Taxi öppnar bra, och kan få en fin resa. Hells Kitchen Sisu var blek senast, men möter enklare hästar nu från ett bra läge, inte helt avsågad. Ta med många.

Casher i V75-6 har toppform, och var duktig som tvåa senast. Ett tag var jag inne på att spika, men det finns flera intressanta motbud. No Hurry har visat bra kunnande, och trots läget blir jag inte förvånad om han vinner. Bronx Sisu är rejäl, och tål att göra en del själv i loppen. Spår tolv behöver därmed inte betyda att det är kört. Night Lie Star och Royal Viking är två lägesgynnade hästar med form. Många med chans ..

I V75-avslutningen tycker jag att det inte heller är helt givet. Super Khan har haft bra form länge utan att få vinna. Vid laddning kanske han kan få överta? Något ojämna men starka Utah Hornline var bra som tvåa senast, måstestreck. Trim hade inget flyt i spårlottningen, men kan greja det ändå. Staro Capricorn kan mycket när det stämmer. Skulle han hinna först fram och få överta, så biter han ifrån sig bra. Även i det här loppet finns det många som räknas. Manpower Bank och Warner Hill heter mina rysarbud i epilogen.

P.S. Kom ihåg att Mantorp har ett relativt kort upplopp (177 meter), och lycka till med liret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *