Formstarkt Umåker


Patrik Nygren vinner lopp i parti och minut. I måndags tog han en trippel på Umåker och det rullar på riktigt bra för Umåkerkusken/tränaren. Idag startar Chuck Liddell med bra chans på V4. Vi håller tummarna för ekipaget!
**
En av hästarna som Nygren vann med i måndags – Stanley Bar, kan titulera sig fyrfaldig V75-vinnare, och det blir intressant att se hur hästen kommer att prestera för nya tränaren Mikael Melefors. Melefors är equiaterapeut och han verkar ha hittat lösningen på den skadedrabbade och kapabla hästens problem.
**
Apropå tränare som inlett året starkt. Mats Gällerstedt har riktigt bra form på stallet. Stjärnmaggen är en av hästarna i träning som radar upp den ena starka prestationen efter den andra.
**
Mats Bucht har också bra snurr på materialet. G.Q.Man, Livi Destiny, Veikko Hornline, Västerbo World. Samtliga har varit riktigt bra på slutet.
**
Nu har Bucht lagt ner sin Stockholmsfilial. Åtminstone för den här gången. Bucht tänker satsa hårdare på Norrlandsbanorna, med motiveringen att det har blivit bättre pengar att köra om. Han förklarade det också med att motståndet är betydligt enklare i Norrland. Men tro för den skull inte att han har lagt jakten på Rikstotosegrar på hyllan.
**
Tävlingsmässigt har det gått dåligt för andelsbolaget Team Umåker med hästen Pat Boone i spetsen. Trist. Men samtidigt är ju perioder av tävlingsmotgångar en del i att vara hästägare. Bara synd att Chuck Liddell inte var fräsch när det begav sig, då hade andelsägarna troligen haft en mer givande period.
**
Västerbottens Travsällskap har beslutat att sälja ut tre gamla stall på Umåker för att ha råd att investera i en ny stallbacke på banan. Projektet går under arbetsnamnet Framtidens Stallbacke, och tanken är att bygga flera nya stall. Syftet är att locka till sig fler tränare och fler hårdsatsande hästägare. Det första stallet som ska byggas med början 1 maj är ett U-format stall med plats för 20 boxar.
**
Vid VF:s intervju med sällskapets ordförande Tomas Åström berättade han att man även siktar på höja den sportsliga nivån. Umåker hoppas och tror att man ska vinna fem V75-segrar innan året är slut. Helt rätt att sikta högt, men målet i sig kan man tycka är tufft med tanke på att Umåker inte hade en enda V75-seger under 2009.
**
Samme Åström berättade dessutom att Umåker för diskussioner med fyra tränare om en eventuell etablering vid banan.
**
Något som jag tror blir allt viktigare för alla som har någon typ av affärsverksamhet är bemötandet av kunder. Som travtränare så ska man ju vara duktig på att träna häst, men jag tror också att det är viktigt att man känner sig väl bemött, delaktig och sedd när man kommer för att hälsa på hos sin tränare och häst. Ett finare ord för detta är ”kundvård”. En del har insett betydelsen av detta begrepp, medan andra kanske kör på i gamla hjulspår. Jag tror att Umåker har mycket att vinna på att locka till sig tränare av den först nämnda sorten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *