Finaldags på Valla!

Innan jag sätter igång och resonerar kring veckans V75-omgång skulle jag vilja passa på att tipsa om TV-kanalen 24Norrbottens Travsatsning. På onsdagar varje vecka kommer Bosse Lundkvist känd Norrlandstipster och reporter från Piteå att leda ett travprogram. Lundkvist berättade för undertecknad att det kommer att vara olika teman från gång till gång, men tips och intervjuer till Bodentravets tävlingar kommer att vara en av ingredienserna. Om jag har fattat det rätt så är det bara Norrbottningar som kan se kanalen på en vanlig tv, men programmet finns tillgängligt på webben.

*** 

V75-1
Klass I, 2140 Auto

V75-inledningen är rätt så öppen, så här bör man nog ta med ett gäng hästar. Tipset går dock till Thomas Lönns rejäla märr Bachelores Dream som går från klarhet till klarhet, och som normalt sett blir svårslagen om hon får överta ledningen. Katjing har fin form men strulläge. Löser det sig från sjundespåret så är han med där framme och hugger. Prince L. har bra kapacitet, och med klaff kan han sluta i den främre träffen. Nice And A Star har varit kanonbra i dom två senaste starterna. Med rätt resa sänker han många igen.

Topp tre – 2, 7, 12
Skrällbud  – 10 Nice And A Star

V75-2

Stolopp, 2140 Volt

I andra V7-avdelningen kan det räcka med två-tre streck, men tar man med flera så finns det intressanta skrällbud. Jag tror dock mest på  Regine d’Inverne. Hon var blek senast, men enligt Bergh berodde det på att hon gick för dåligt broddad. Näst senast imponerade hon, och visar hon upp sig från den sidan så är vinstchansen god. Från det här läget lär hon kunna få överta täten, och då kan hon leda från start till mål. Vanessa du Ling agerar aningen ojämnt. har hon en bra dag så kan hon städa av nästan vilka hästar som helst. Senast underpresterade hon, men sitter formen där så får dom andra ligga i för att kunna hålla undan. Det finns ett antal intressanta motbud till favoriten. Reality Pride är en rejäl märr, som kanske kan överraska med klaff. Carmenere och Debbie Brodda räknas också. Rouge kan spurta vasst om hon får rätt resa. Tar man med många så är hon värd ett streck.

Topp tre – 3, 14, 10
Skrällbud  – 8 Rouge

V75-3
Guld, 2140 Auto

I guldfinalen räcker det nog med tre-fyra streck. Tipsnicken går till Global Investment trots ett på förhand svårt utgångsläge. Pine Chip-sonen går alltid hela vägen in i mål, och fungerar både framifrån och bakifrån. Blir det inte rena rama lustempot där framme, så kommer han fort ute i spåren inne på upploppet. Senast vann han knappt men ändå säkert från ledningen. Acclaim var bara sådär senast, men det finns anledning att tro att han kan vara vassare den här gången. Solvallas bana brukar dessutom vara hård och det trivs hästen med, och från det här läget är han med i den främre träffen direkt. Copper Beech är effektiv i ledningen, men kanske främst över sprinterdistans. Spetsar gör han mest troligt, och får han bestämma lite så kan det räcka långt. Bobtail har kapacitet och form för att segerstrida om det löser sig. Airstrike står verkligen på tur för att vinna, och om det finns någon rättvisa så borde det vara dags snart. 

Topp tre – 11, 5, 6
Skrällbud  – 9 Airstrike

V75-4
Klass II, 2140 Auto

V75-4 är öppet. Trotteur har hög kapacitet, men det är inte alltid aktionen fungerar. På senare tid har det blivit allt bättre, och fungerar han imorgon kan han bli tung att stå emot. Att Örjan kör hästen känns som ett plus. Caballion är stark och rejäl, och tål ett tufft upplägg, tidig. Gany Du Ling har toppform och gynnas om han kan tävla barfota runt om. Night Lie Star är en riktig fighter, nu har han dessutom ett riktigt bra läge, räknas.  Houston Star fick en bra resa men var jättefin vid vinsten senast, inte borta om det löser sig. P.A.Surprise har bra kapacitet och får en fin resa, ska inte nonchaleras.

Topp tre – 10, 5, 9
Skrällbud – 1 P.A.Surprise

V75-5
Lärlingslopp/Stolopp, 2140 Volt

Rejäla Elvira E. ser ut att vara en häst under utveckling. Senast vann hon enkelt trots en resa i dödens. Hon ger inget intryck av att vara osäker i starten, så andraspåret borde hon kunna greja. Bakom favoriten är det vidöppet, och det är lite av en eller många som gäller. Ett tänkbart spikbud. S.H.T’s Playmate tål att göra en del själlv, värst emot. Karlstedt har dessutom riktigt fin kuskform för dagen. Late Speed är inte så tokig. Tar man med några stycken i V75-5 så kan formkortet Speedy Brodda vara värd ett streck, bra näst senast. Det kan bli dyrt om man börjar gardera. 

Topp tre – 2, 11, 10
Skrällbud – 15 Speedy Brodda

V75-6
Brons, 2140 Auto

Ridgehead Cahore är en häst som har gått från klarhet på slutet, men som tidigare haft en historik av ojämna prestationer. På senare tid har alla såna tendenser varit som bortblåsta, och det ser ut som att han kommer att klättra vidare genom klasserna. På lördag står han inför en ny toppchans. Den stora frågan är dock om Adielsson välvilligt släpper ledningen till Takter när han kör till för att få överta? Vid en första anblick lade jag inte märke till kuskändringen. Men man är liksom så insnöad på att Ludde kör hästen så det är knappt man reflekterar. Kuskbytet sätter i alla fall saker i ett lite annat perspektiv. Takter har inte samma ”kamikaze”-rykte som Kolgjini, och då kanske Erik väljer att svara med Manhattan D.K? Det har dock hänt att Johnny fått direkta körorder av Ludde. Jag minns ett riktigt idiotlopp där Takter som körde Joel Cortina hade en uppgörelse med Björn Goop och Bob Hope. Den gången hade han fått körorder. Som Ridgehead Cahore har sett ut på slutet så är det svårt att tro på favoritfall, men samtidigt är ju inte Manhattan D.K. någon dussinhäst. När man pratar om två hästar brukar en tredje kunna vinna. Det skulle i så fall kunna vara Trim som är stark och har toppform. Letar man kantbollar kanske Zlatan Bob kan vara en sån. Bra kapacitet och stigande form.

Topp tre – 6, 5, 7
Skrällbud – 2 Zlatan Bob

V75-7

Silver, 2140 Auto

I avslutningen tror jag mest på duon Caddie Comet och Sir Remington, men loppet är öppet och gardering förordas. Omega Boko har bra skalle och räknas tidigt trots läget. Galopperna på slutet tror man har berott på underlaget. Einar Celeber har inte fått utdelning på den fina formen, men det kanske är dags nu. Det brukar kunna skrälla i DD-loppen så strecka på.

Topp tre – 8, 7, 12
Skrällbud – 10 Einar Celeber

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *