Spola fram vintern, V64-idéer, Hassan

I skrivande stund ser undertecknad MYCKET fram emot våren och sommaren. Detta känns som vintern som aldrig ville ta slut. Nu går vi dessutom mot en kallare period igen ..

Många gillar vintern. Jag kan också tycka att den har sin charm – i lagom dos. Hade jag haft fria händer så skulle jag omfördela antalet månader per år som vi har vinter. Dra bort några vintermånader och lägga på några sommarmånader.

En hel del människor är seriösa med att ge sig ut i skidspår och annat. Jo jag vet att det kan vara en höjdare, men just nu vill jag bara trycka på ”fast forward”.

Nu får det i alla fall vara slutpjåskat för idag, men ibland kan det vara skönt att skriva av sig lite. Här nedanför kommer istället lite funderingar inför V64 på Solvalla.

***

V64-1, Volt 2140
I V64-inledningen räcker det med tre streck. Isalus kan spetsa och leda runt om, men varning för Sun Power C.G. som har hysterisk form för dagen. Senast var han tvåa bakom D.J.Seabrook men före Colombian Necktie med flera. Andaloux räknas också tidigt vid gardering.

V64-2, Auto 1640
I V64-2 har Milou Zet bra chans att leda från start till mål om han lyckas försvara ledningen. Senast höll han okej som sexa från dödens, men nu får han en bättre resa. Megastone Palema är värst emot. Daniela Aria trodde jag mycket på senast, men då blev det galopp. Bra form och läge. Skulle dom mest betrodda komma bort, så kan Kayobas Butterfly vara en möjlig rysare. Trivs med förutsättningarna.

V64-3, Auto 2140
Bästa spiken är utan tvekan Zyrano Boko i V64-3. Trots det usla läget och en kortare paus är det toppchans. Inte fullt lika kul att han blir megalampa, men det blir oftast fina pengar ändå. Letar man motbud så är Casher den som är mest intressant. Victor L.H. har bra kapacitet. Den finska hästen In This Corner har jag ingen vidare koll på, men Korpi lär ju knappast släpa hästen till Sverige för en matlapp.

V64-4, Volt 2140
V64-4 är öppet och här bör man ha med ett gäng hästar. Klaus Kern lät riktigt optimistisk angåend Suspicious Minds möjligheter. Han brukar väl sällan baissa, men hästen har i alla fall bra form och läge. Tabare Bar kan öppna, och skulle han spetsa så kan han bli svårslagen. Lindsey Trot vann på ett bra sätt senast, givet streck. Jacky Glide och Zilver Boko ska också med på lappen/systemet om man tar med några stycken.

V64-5, Auto 1640
DD-loppen är i vanlig ordning riktigt öppna. Kort distans och bilstart är förutsättningarna i V64-5. Det brukar vara körning på många händer och inte så sällan gynnas hästarna från bakspår av det höga utgångstempot. Tror därför mycket på Simsala och Klondike B.B. som spurtar många om det blir lite tempo. Champ Lover trivs kanske bäst med tätkänning, men är ändå inte borta. Wolf Boko är ojämn men kan mycket när det stämmer. Canendel spurtar vasst med rätt ryggresa. B.W.T.Driver ska inte nonchaleras från ett fint läge. Strecka på!

V64-6, Volt 2140
V64-epilogen är också knepig. Mirakel Lavec får förtroendet som tipsetta. Hästen har bra kapacitet och form. O’Donna Night är inte så tokig, och lyckas Adielsson komma till ledningen så kan det räcka långt. Roach har pausat men tränar strålande och har fina fartresurser. Spelvärd. Veloz möter lite tuffare motstånd nu, men är inte helt avsågad. Hit Avalanche är inte heller helt borta från ett fint läge. Napoleon Vang körs av Per Lennartsson den här gången, och möter enklare motstånd än senast.

***

Från det ena till det andra. Satt och nostalgisurfade på YouTube häromdan. Jag vet inte om ni minns radioprogrammet ”Hassan”, och deras busringningar. I den här busringningen kopplar dom ihop två pizzerior med varandra och skön förvirring uppstår. Jo just det Kristian Luuk är med på ett hörn också. Håll till godo!

Pizzeria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *