Ojämnt och ihåligt på V75

Veckans V75-omgång på Bergsåker håller ingen högre sportslig klass. Flera av loppen är ojämna, och några få hästar höjer sig i så gott som varje avdelning. Detta brukar kunna innebära låg utdelning. Bergsåker håller sakta men säkert på att förlora epitetet ”skrällbana”, då det sällan blir hög utdelning de gånger man kör V75. Men i trav kan allt hända, och visst finns det potentiella rensare i några av loppen.

V75-1
Silver, 2640 Volt

Scargel är stark som få, och har grymt löphuvud. Han har dock haft lite problem att hitta formen igen efter den storform han hade i våras, men nu verkar han vara kraftigt på gång igen. Distansen passar bra, läget är okej och motståndet avskräcker inte. Med loppet i kroppen tror jag han är mogen att krossa konkurrenterna i V75-1. Senast tävlade han barfota runt om, men även om han skulle vara tvungen att ha skor bak på lördag så är det toppchans. Spik. Garderar man loppet så ta med Junction.

V75-2
Klass II, 2640 Volt

En trio sticker ut i V75-2. Mill Nitro kan öppna och trivs på distansen. Proud Philip har utvecklats positivt hos Walmann, och räknas igen trots andra förutsättningar. Västerbo Offspring är inte att lita på men det handlar om en stark och rejäl herre. Bakom dessa är det öppet, men fartfyllda Lill Jeppe skulle kunna blanda sig i segerstriden om det klaffar lite. Känslan är att han borde greja distansen, och formen är riktigt bra för dagen. Kollar man rent statistiskt så vinns den här typen av lopp av dom fyra mest streckade i 74 % av fallen.

V75-3, 2140 Volt

Tredje avdelningen är en ihålig historia som ser ut att stå mellan Go On Pale och Tiffany Brodda i första hand. Det är ett litet fält och känslan är att formstarka Go On Pale borde avgöra detta på ren hårdhet. Men samtidigt är hästen lite ojämn, så gardering behöver inte vara fel. Tiffany Brodda och La Bella Vita gör upp om ledningen. När krutröken lagt sig så tror jag att Adielsson sitter i spets. Kommer hon till ledningen så kan hon bli svår att rå på. Tar man med flera så streckar man även redan nämnda La Bella Vita som är vass på speed. Face The Evil gör aldrig bort sig, oavsett sällskap. Han brukar dock ha svårt att räcka till vinst på V7. Å andra sidan är detta inte det värsta loppet som har körts.

V75-4
Kallblodslopp, 1640 Volt

I V75-4 är Åsajerven en tänkbar spik. Det är bästa hästen i loppet och utan trafikproblem så rundar han allt. Det är väl bara det som oroar något. Dubbla tillägg över kort distans och en inte så tokig ledarhäst i form av Ljusnetroll. Ändå känns det som att bara Tor Wollebaek är lite offensiv så löser det sig. Väntar han för länge kan det bli svårt att hinna ifatt, speciellt om dom håller tempo uppe i täten. Tidiga motbud förutom Ljusnetroll är förstås rejäla Stamping som tål att göra en hel del själv och speediga Lundås Emelie som fäller många med rätt resa.

V75-5
Stolopp, 2140 Volt

Regine d’Inverne höll bra som fyra efter tung resa senast. Dessutom är det ingen skam att inte orka stå emot en Vanessa du Ling i form. Nu är motståndet enklare, och funkar hon som hon ska är det bra vinstchans. River de Liton är värst emot. Hästen är inte att lita på, men har bra kapacitet och styrka. Klarar hon starten så lär hon kunna få överta ledningen. Likadant här – har hon en bra dag så är det en bra chans. Bakom denna duo är det vidöppet. Edella har fin form, inte helt borta. Lorna Frontline är inte så tokig, och har ett bra läge. Look Sun vinner inte så ofta, men är stark och bättre än raden. Rysare. Fiona Septim har bra kapacitet.

V75-6
Klass I, 1640 Auto

I V75-6 sticker duon City Hall och Johan Ennoble ut lite. Det kan vara ett tänkbart lås för dom som vill spara på strecken, men samtidigt ser det ut att kunna bli hård körning från start, och det kan bädda för en skräll. Mafioso är en möjlig sådan. Hästen spurtade starkt som tvåa bakom In Vivo Face senast. Bambi’s Comet vinner inte ihjäl sig, men hästen har bra form och läge. Prince L. är tredje-fjärdehästen i loppet trots läget. Ett öppet lopp bakom de två jag tror mest på.

V75-7
Brons, 2140 Auto

Tipsnicken går till Persos Seaman i avslutningen. Bra kapacitet, bra form, bra läge, bra kusk, snabb ut. Låter ju som en spik! Jo helt klart fina förutsättningar. Tycker dessutom att motståndet kanske inte är det allra värsta. Jag väljer ändå att gardera loppet. Formstarka Quest For Life är snabb ut och lyckas han spetsa så körs han nog i ledningen. Därifrån brukar han bita ifrån sig bra. Rano går från klarhet till klarhet, och funkar både framifrån och bakifrån. Den här gången är motståndet tuffare, men han räknas ändå tidigt. Skulle Ghastly Face sköta sig, så har han kapacitet som räcker till en framskjuten placering. Bergh är optimistisk. Speediga King Of Lace kanske kan överraska med rätt resa. Hemmahästen G.Q.Man är inte heller helt borta, men då måste det lösa sig från åttondespåret. Många med chans ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *