Snabb revansch från spets

Underbart! Ljusare och mildare dagar nu. Konstigt hur mycket lättare allting känns när solen skiner…
***
Imorgon är det lunchtävlingar på Umåker, och det är en öppen och spelvänlig omgång på förhand. Vid de senaste lunchtävlingarna hade VF full pott på systemförslaget i tidningen. Systemet var på 275 rader. Tog ni rygg på det så inbringade det 19 885 kronor brutto. Inte illa pinkat!
**
V4 som spelform är ganska trevlig egentligen. Bara fyra lopp som ska lösas, och ibland blir det riktigt bra utdelning trots det. Går man ihop några stycken och lägger en hundring var så får man ett ganska slagkraftigt system. Kör man reducerat så behöver man inte ens lägga en hundring per skalle för att få ett bra system, alternativt att man gör en ännu större systemram. Det viktigaste är (som vanligt) att hitta en bra spik. Sen kan man måla på rätt så rejält i dom övriga loppen.
**
Jag har varit inne på det här förut i bloggen, men att läsa på och lira på hemmabanorna är klart underskattat. Många stirrar sig lite blind på V75, men man behöver inte gå över ån efter vatten alla gånger.
**
Förutom morgondagens lunchtrav är det fina pengar att spela om i onsdagens jackpotomgång på Solvalla. Denna vecka råder det jackpotfeber i trav-Sverige. Förutom V64-jackpoten bjuds vi även på en Svensk-Norsk jackpot på Momarken i helgen.
**
Här kommer lite kommentarer om hästarna i V64-loppen:

V64-1
3-åriga, 2140 Auto

I V64-inledningen går tipsettan till favoriten Famous Fayline. Det handlar om en ganska komplett travare, och pappan From Above har en fantastisk förmåga att lämna ”vinnarskallar”. Katjing som vann på V75 i lördags är ett av många exempel. Detta verkar också vara en häst med bra skalle. Men det finns många andra fina hästar i loppet och jag väljer att gardera. Bolgheri är klassig, men läget risigt. Örjan är dock extra skicklig när det vankas feta prischeckar, och löser säkert uppgiften på ett bra sätt. Somekindofcatch är draget i loppet. Hästen har ett fint läge och ser ut att vara under utveckling, ska inte nonchaleras. Pele D.K. är en hårding som är riktigt bra när det stämmer, inte borta med klaff. Fyra streck räcker. (Vi håller även tummarna för Umåkerhästen Pandoras Magi tränad av Roland Gustavsson.)
***
V64-2
Ston, 1640 Auto

I andra V64-avdelningen tror jag att Only Lavec får snabb revansch. Senast satt det välstammade stoet med krafter kvar bakom Caddie Eleonor. Den här gången tror jag att hon spetsar och sen släpper hon ingen över bron i detta sprinterlopp. Spik. Värst emot är Norwegian Dream som verkar bli allt bättre. Skulle det bli rejält tempo på loppet så kan hon slåss om segern. Tar man med flera så kan Venise Launcher vara värd streck från ett fint läge.
***
V64-3
2140 Auto

I V64-3 tror jag mest på Famous Ribb som är stark och oöm, och har bra chans att krossa allt. En tänkbar spik, men trist att hon är favorit i skrivande stund, så jag tar med några till på systemet. Bagno var väl inte jätteövertygande senast, men var desto bättre gången innan när han vann från dödens. Sköter han sig så är han långt framme igen trots skräpläget. Agobra Romeo spurtade strålande senast, och med tempo på loppet kan han överraska. Det sprutade inga gnistor om Claude de Norde vid vinsten senast, men från det här läget kan han komma till ledningen och därifrån kan det räcka hela vägen.
***
V64-4
Ston, Volt 2140

I fjärde avdelningen tror jag på bäst chans för en duo tilläggshästar. Elin’s Pride vann enkelt från ledningen i comebacken, och borde gå framåt med det loppet i kroppen. Carmenere är ingen häst som bara radar upp segrar, men hon gör sällan dåliga lopp och har skaffat sig en hårdhet som räcker långt i den här typen av sällskap. Bland hästarna på start har jag mest respekt för Quantum Town Girl, Daniela Aria och Vendi.
***
V64-5
2140 Auto

Salinity är väl hästen att slå om han sköter sig, men det finns minst ett par-tre stycken i loppet som jag också vill ha med på systemet. Dels är det Castor Race som har bra kapacitet, och slutar långt framme med fritt. Sedan tycker jag också att man bör ha med Zeus Boko som kan komma in i matchen med lite tempo på loppet. No Hurry har härdats i V75 på slutet och gjort det bra. Fint läge nu.
***
V64-6
Klass I-försök, 2140 Volt

Unix Brodde har toppform, och är snabb ut. Kommer han till ledningen i V64-epilogen så blir han svårslagen. Toppchans. Gany du Ling kan en hel del när det stämmer, och löser det sig är han med där framme. Skulle det bli lite körning framme i täten så kan Kung Bravur vara med och göra upp om det. Mirakel Lavec har varit bra på slutet, men behöver klaff för att komma till härifrån. Manna kanske kan överraska med rätt resa.
**
Lycka till i jakten på jackpotmiljonerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *