Du gamla du fria!

En ensam vinnare kan bli 60 miljoner rikare i helgen. Lördagens V75-omgång på Momarken i Norge ser svårlöst ut på förhand. Det finns några saker som kan vara värda att tänka på innan man sätter strecken:

1. Körspö får inte användas.
2. Det är norsk voltstart. Detta innebär att det är sju hästar i främre ledet, vilket är precis som i Sverige. Skillnaden ligger i själva voltandet. Dom fyra första i ledet voltar medsols, medan de tre andra voltar motsols. Spår fem är till exempel ett bra spår i Norge, och räknas som springspår.
3. Upploppet är riktigt långt och utslagsgivande. (240 meter)
4. Kurvorna är snäva på Momarken, vilket kan innebära problem för en del hästar.
5. Dom svenska ekipagen brukar dominera.

***
Vill man kolla in lite norska hästar så klicka på denna länk och välj ”program” och sedan ”t”, så kommer du till en sida där man kan välja mellan en massa travlopp utifrån spelform t.ex. V75, V65 etc. Där går det att leta sig fram till rätt lopp/häst med hjälp av startlistorna.

***
Innan vi går vidare tänkte jag passa på att berätta en nyhet om ”Endast V7” och ”Endast V6” för V65-spel. Hasse Svennehed på ATG meddelade idag till Travbloggen att det kommer att gå att spela till enbart sjurättspotten, och enbart sexrättspotten från och med måndag morgon den 29 mars. Så första V75-omgången med den möjligheten blir på Romme den 3 april. Kom ihåg var ni hörde det först. 😉

Nu till lite kommentarer om hästarna i de olika V75-avdelningarna…

***

V75-1, 1640 Auto

De tre inledande V75-avdelningarna kräver en del streck. Det ser ut att kunna gå undan i första avdelningen som är ett sprinterlopp, och då kan bakspårshästarna bjudas in i matchen över Momarkens 240 meter lååånga upplopp. Många har planer på att köra utan skor på sina hästar.
Count Harry har fina förutsättningar och spurtade strålande på Axevalla senast. Gidde R.Icke har övertygat i tre raka segrar, och gynnas om det blir tempo på loppet då hästen är stark. Avalon Spider borde ha gått framåt med loppet i kroppen, och gynnas av det långa upploppet. Men hästen kan ha lite problem med dom snäva kurvorna enligt Malmqvist. Det kan bli barfota runt om på Hardy Ribb nu. Bättre än raden. Organic Value är snabb ut och laddas mot spets. Räknas. Babakova Bob är kvick ut, och får en fin resa oavsett. Domino Eson är bäst barfota runt om, och det kan bli aktuellt den här gången. Hästen sköt till bra efter en snäll resa senast. Inte borta.

*** 

V75-2, 1640 Auto

Starka Ricardo des Ecus såg matt ut innan upploppet senast men kontrade till vinst på ett bra sätt. Nu kan han ta hand om ledningen, och skulle han komma dit så säljer han sig dyrt. Majestic Kronos kan behöva lopp i kroppen, men är van värre motstånd och har ett fint läge. Kan öppna. Sune Palema är en maffig häst med toppform, som gynnas om det blir körning i täten. Senast vann han överlägset. Ekets Patrik har hysterisk form för dagen, och rundar säkerligen många med tempo på loppet. Zjanti River var fin i debuten för Goop och borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen. Smygläge.

*** 

V75-3, 2140 Volt

Voje Frigg möter lite tuffare motstånd den här gången, men är en stark vinnartyp med toppform. Greis Vinn laddas mot ledningen, och kan leda länge om han kommer dit. Frigg Elden möter enklare motstånd den här gången, och segerstrider med klaff. Oömma Linnelden har inlett 2010 väldigt positivt och man har siktat till det här loppet. Trollgutt trivs bäst i den främre träffen men har fin form. Inte avsågad. Speediga Ljusnetroll kan skrälla med rätt resa.

*** 

V75-4, 2140 Volt

I fjärde avdelningen är Moonlight Kronos ett tänkbart spikbud. Stoet har skyhög kapacitet, har fått ett lopp i kroppen nu, och får nog överta ledningen om hon klarar starten. Garderar man loppet så räcker det nog med ett streck till för rejäla Tiffany Brodda som gynnas av det långa upploppet. Tar man med flera så är Islay Broline, Gehör och Pallina tre stycken roliga ”lägesrysare”.

*** 

V75-5, 3140 Volt

Här tror jag mest på True Q. som vann knappt men på bra sätt mot Oceans Eleven senast. Mega Vang är stark och felfri slutar han i den främre träffen. Persos Seaman kan vara lite knepig i volten, men sköter han sig så är det vinstchans. King Centaurus har fin form och ska inte nonchaleras helt.

*** 

V75-6, 1640 Auto

Bobtail har såklart bra chans igen från det här läget, men jag tycker att det finns några motbud. Global Investment gör alltid sitt i loppen och går bra från alla positioner. Bakspåret behöver inte vara så negativt eftersom det ser ut att kunna bli tempo på loppet, och hästen går hela vägen in i mål. Maid For Tag är en hedersgumma som kan gå svettiga repor när det klaffar. Hon var bra i årsdebuten, och borde gått framåt ytterligare. Navy Seal U.S. årsdebuterar och kan sakna lopp i kroppen, men har hög kapacitet. Megaman Neo gör också sin första start för året, men kan spetsa och leda länge. Ridgehead Cahore möter tufft motstånd, men han är bra själv också.

*** 

V75-7, 2140 Auto

Ett riktigt tunt lopp avslutar V75-omgången. Clear Sign blir favorit, och sett utifrån sin grundkapacitet så ska han väl vara det, men det var länge sedan han rosade marknaden. Nu har han gjort ett lopp för Svanstedt, och kanske är det en vassare Clear Sign vi får se på lördag. Hästen är snabb ut och nu lutar det åt barfota runt om. Spetsstriden kan vara väldigt avgörande i såna här klena lopp, men det är svårt att lista ut vem som spetsar. (Svanstedt?) Junior Vang vinner inte så ofta men har bra kapacitet, stigande form och ett fint läge. Zoccer Mickey verkar trivas i sin nya regi. Formen är bra, och löser det sig från innerspåret så kan han vara med i segerstriden. T.X.Zoogood var inte som bäst senast, men från det här läget räknas han tidigt. Egola Boy vinner sällan och måste smygas i det längsta. Hästen satt fast med krafter kvar senast, och är bättre än raden.

***

Lycka till i jakten på jackpotmiljonerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *