Må bästa häst vinna !

Förra veckan blev det dryga halvmiljonen i utdelning på Momarken. Mycket på grund att Moonlight Kronos inte hade vaknat på rätt sida, och att Tom Erik Solberg körde för optimistiskt med Frigg Elden. Än en gång blev det inte helt otippat många svenska ekipage som var först över mållinjen.

Denna vecka är det V75 på Färjestad, och vi har ett riktigt topplopp att se fram emot i V75-3. Quarcio du Chene stöter ihop med Beanie M.M. i delfinal I av Olympiatravet, och det ska bli riktigt intressant att se dom här två stjärnorna göra upp. Må bästa häst vinna!

**

V75-1
Silver, 2140 Auto

V75-omgången inleds av ett rätt så öppet lopp. Jag tror dock mest på Oki To Chill som har toppform och ska lättas i balansen den här gången. Hästen riskerar dock att få en tung resa. T.X. Zoogood sprutar det väl inte direkt gnistor om, men här kanske han kan få överta ledningen, och det kan räcka långt i ett tunt lopp. Einar Celeber har ett risigt läge, men är kapabel och har bättre form än raden visar. Om det klaffar. Giddman har suttit fast med sparade krafter och kan överraska med rätt resa. Junction har bra läge och kapacitet, och sköter han sig så kan han vara med i striden.

**

V75-2
Klass II, 2140 Volt

I andra avdelningen tror jag på bra chans för Necklace trots det knepiga läget. Hästen går från klarhet till klarhet, och Erik är skicklig på att lösa på förhand knepiga uppgifter. Bakom favoriten är det öppet. Rudolf den Tredje har inte heller något drömläge, men är stark och kapabel. Redsky var riktigt bra vid vinsten senast, och klarar han spåret så kan han ta en framskjuten placering. Propeller har bra kapacitet och form. Prince Tagg streckas om man tar med några stycken. En eller många.

**

V75-3
Olympiatravet delfinal I, 2140 Auto

Omgångens lås hittar man i delfinalen av Olympiatravet. Man får säga som Gert Fylking – ”Äntligen!”. Äntligen börjar dom stora elefanterna att dansa. Quarcio du Chene i ena ringhörnan och Beanie M.M. i den andra. Å ena sidan gynnas Beanie av läget. Å andra sidan har Quarcio inte varit borta från tävlandet lika länge, men samtidigt har Beanie M.M. vunnit direkt i årsdebuten de två senaste åren. Dessutom kan Quarcio vakna på fel sida ibland, och samtidigt har Beanie M.M. en historia av att bli het innan loppen. Som ni märker … svårt att ta ställning. Två streck räcker. Bakom dessa två är det väl främst Acclaim och möjligen Global Investment som kan dyka upp där framme om tungviktsduon sviker.

**

V75-4
Kallblodslopp, 2140 Volt

Veckans kallblodslopp har jag förhoppningar om att kunna lösa på inte alltför många streck. Rejäla Lix Mollyn får tipset med tanke på att han står 20 meter före värsta konkurrenten Höstbo Fredrik. Höstbo Fredrik har toppform för dagen, och trots läget är han en given segerkandidat. Jubel Sture är inte så förtjust i att göra grovjobb, men har bra fart och är inte borta med rätt resa. Vingbo Stjärn har fin form, och slutar långt framme om det klaffar lite. Spyden blandar och ger, men den här gången ska han lättas. Rysarbud.

**

V75-5
Stolopp, 2140 Volt

River de Liton är stark och rejäl. Utan strul och galopp tror jag hon vinner detta, men gardering känns säkrast. Muscles Of Gold har bra form, och får Björn Goop bestämma i ledningen så kan han nog vagga övriga till sömns, och leda runt om. Vendi vinner inte så ofta, men har form och kapacitet för att sluta i den främre träffen. Streckar man på lite så ta med lägesgynnade Santonia och Sanne Rivner som har fått två lopp i kroppen efter vila.

**

V75-6
Klass I, 2140 Auto

Linita Super Kalle var tapper som tvåa senast. Nu kan det vara läge för snabb revansch. Hästen är snabb ut och skulle han komma till ledningen, så blir han svårslagen. Tänkbar spik. Bakom denna räknas bland annat kapabla Capello Bob som fått ett lopp i kroppen. Fint läge nu. Nelle d’Amour var imponerande vid vinsten i ett stayerlopp senast. Sköter han sig, så kan han krossa allt. Mafioso ska inte nonchaleras helt trots ett spår långt ut på vingen. Hästen har bra form, och spurtar ner många om det löser sig. Seagarden’s Lady har toppform och kan skrälla med en smygare.

**

V75-7
Brons, 2140 Auto

I V75-avslutningen tror jag mest på startsnabba och rejäla Quest For Life som ska gå barfota runt om, och körs av Björn Goop den här gången. Turbo Later är också snabb ut. Den som spetsar kan leda hela vägen. Utah Hornline är lite upp och ner i prestationerna, men kan mycket när det stämmer. Bra läge. Cloria Victis vinner inte ihjäl sig, men spurtar vasst med rätt resa. Inte borta. Persos Seaman var inte som bäst senast, men är en tänkbar vinnare med tempo på loppet.

**

Kolla gärna in Umåkers nya spelsajt här, och lycka till med V75-spelandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *