Två rysare från spår tolv


www.jimfrick.se går det att läsa om hur läget är med den till synes omåttligt populära kusken och tränaren. Hustrun Åsa Frick skriver att läkarna meddelat att diffusa små blödningar i hjärnan är komplicerade, och att en diagnos är för tidig att fastställa. Vi kan bara fortsätta att hoppas på att Jim Frick tillfrisknar.
***
Idag skrev Travnet.se om att Kari Lähdekorpi påstått sig ha lagt ett bud på 750 000 kronor på norska Sune Palema. Halmstadtränaren som inte verkar alltför stabil och jämn i humöret ska sedan ha berättat för samma sajt att ägarna plötsligt höjt budet till 1 000 000 kronor. Det priset tyckte Lähdekorpi var för högt, så därför blev det aldrig någon affär.
Senare idag kontaktade Travnet en av ägarna till Sune Palema för att ställa lite frågor om detta. Enligt sajten så säger ägaren att han aldrig mottagit något bud från Lähdekorpi på hästen.
***
På senare tid har det varit lite väl mycket skriverier om doping när det gäller travhästar. Den typen av negativa rubriker skadar förtroendet för sporten, oavsett om det är en olycklig incident som ligger bakom ett positivt dopingprov eller ej. Först Svanstedt/grisfösar-historien (som inte ens är över), och nu detta ..

Nu till lite roligare ämnen:

Akseli Lahtinen kan vara ett namn som vi får vänja oss vid inom en snar framtid. 36-åriga Lahtinen från Vasa vill öppna filial på Umåker och för diskussioner om en etablering vid banan. Tränaren har fina meriter från hemlandet, och vann så sent som i lördags tre V75-finaler. Fortsättning följer…
***
En ny tränare kan det även bli tal om på Solänget. 26-årige amatörtränaren Clas Jonsson från Hagmyren (son till före detta proffstränaren Roger N Jonsson) avser att kvittera ut proffslicensen den 1 maj, och verkar enligt Travronden klart intresserad av att etablera sig på Solänget.
***
El Sueco vann fjärde raka på Bergsåker senast, och än en gång var det trots tuffare motstånd frågan om en enkel seger. Hästen stack till ledningen och såg okörd ut när mållinjen passerades. Det luktar V75 ..
***
Från ett län till ett annat… Roligt att Flicka Rigas gick felfritt nu senast i Boden och fick visa lite av sin höga kapacitet.
***
Imorgon är det jackpot på V64 och jag tror mycket på 3 Le Cannibale i V64-2, och 7 Triton Sund i V64-3. Bara trist att dom är streckade på 80 %, men det är ju jackpot så det kan bli fina pengar även om man spikar en eller rent av två av dessa. Men då krävs det i och för sig att det skräller till rejält i några av de övriga avdelningarna.
Lage Berglund som tränar 12 Regent Royal i V64-5 sa till VF att han trodde att ”Regenten” skulle vara avsevärt förbättrad med ett lopp i kroppen. Han gjorde det bra som trea i ett stayerlopp på Romme senast, och kan vara värd ett streck om man garderar 10 Lamborghini S.T. 12 Macho Gossip i V64-6 har ingen tur i spårlottningen, men har fått två lopp i kroppen och kan bli farlig med tempo på loppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *