Upp till bevis

V75-omgången på Mantorp känns öppen och det kan bli fina pengar trots att en viss Maharajah återfinns i startlistorna.

Lita på att det kommer att vara lite spänt inför stjärnans årsdebut nu på lördag. Många har höga förhoppningar på hästen, och det skulle bli ett rejält antiklimax om han floppade. Troligen kommer han att få jobba för havren, men vinner det gör han med stor sannolikhet. Men ”trav är trav” och ”alla lopp ska köras” (flosklernas floskler).

Förresten .. Glöm inte att kolla på Flexloppet från Bergsåker imorgon. El Sueco jagar nämligen femte raka segern. Motståndet är bra och läget tufft, så håll tömmarna .. ehh tummarna! 

V75-1
Femåringar, 2140 Auto

I V75-inledningen kommer omgångens bästa spik. Maharajah årsdebuterar visserligen, men kommer rejält förberedd och kapacitetsmässigt har han ingen överman i loppet. I år är det upp till bevis! Vid ett eventuellt favoritfall så är det öppet bakom. Lavec Kronos tar hand om ledningen och kan mycket när det stämmer. Spring Erom är stark och rejäl. Flygmaskinen Noras Bean har årsdebuten avklarad, men läget avskräcker. Reven d’Amour kan ”allt” ibland, men ska köras passivt i årsdebuten.

V75-2
Klass I-försök, 2140 Volt

Andra V7-avdelningen är vidöppen, och här bör man nog ha med ett gäng hästar. Svanstedt har två hästar i loppet, Super G. och Half Breed. Båda räknas med chans, men Svanstedt väljer att köra Half Breed som blir bättre och bättre. Lägesgynnade Super G. var inte som bäst senast, men duger vid bättring. Gill’s Abbe var inte heller som bäst senast och läget är trist, men kapacitetsmässigt är han kanske bästa hästen i loppet. Coldplay Pellini är startsnabb och kan spetsa. Klondike B.B. har bra kapacitet. Spåret?

V75-3
Guld, 1640 Auto

Här ser det ut att kunna bli laddning från flera håll. Finders Keepers har spår långt ut på vingen, men kan ta hand om ledningen ändå. Lyckas Svanstedt få hästen till spets så blir han svårslagen. Skulle det inte gå vägen så är det ”bara” vettig vinstchans. Dust All Over är en mycket bra häst i grunden, men har varit lite svår att få igång efter skada. Spurten senast skvallrade om att det kan vara på väg att lossna. Snabb ut. Global Investment är allround och går hela vägen in mål, men formen verkar inte vara på topp. Hockey är sugen på att ladda med startsnabba Acclaim. Inte borta.

V75-4
Klass II-försök, 2640 Volt

Fjärde avdelningen är ett stayerlopp där två-tre hästar sticker ut lite. Boman är en stark och maffig häst som har bra chans felfri. Tolo Jubb är rejäl och har hög segerprocent. Klarar distansen. Harry Haythrow står lite på tur för en V75-vinst efter flera fina prestationer. H.H kan spetsa och leda länge. Kansas Rock, Propeller och Rocky Composite är samtliga streckvärda om man tar med några stycken.

V75-5
Stolopp/Lärlingslopp, 2140 Volt

I V75-5 som är ett stolopp/lärlingslopp kan det vara läge att måla på lite. Izara har suttit fast med krafter kvar flera gånger på raken, och med rätt resa kanske hon kan utnyttja dom till att vinna. Klara är snabb ut och kan leda länge. Beauty Class har bra kapacitet och kan vinna om hon höjer sig ett snäpp. Good As Princess, Flax Avenue och Global Killer är möjliga skrällar. Strecka på!

V75-6
Silver, 2140 Auto

I sjätte avdelningen kan Svanstedts Victory Love och Luddes Ridgehead Cahore vara ett tänkbart lås. Duon har hög kapacitet och bra lägen. Victory Love var fin i årsdebuten senast, och borde gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Ridgehead Cahore har varit strålande i vinter, men sämre i de senaste starterna. Från ledningen blir han normalt sett svårslagen. Tar man med flera så är Tom Raider och Energy Ås värda streck.

V75-7
Brons, 1640 Auto

Avslutningen är öppen och streckkrävande. Det ser ut att kunna gå undan hela vägen, och det är inte helt givet vem som går segrande ur spetsstriden. Man On The Moon har toppform, och gynnas om det blir högt uppskruvat tempo där framme. Sogå Benito är snabb ut och trivs ypperligt med förutsättningarna. Formen? Dresscode kan spetsa och var jättebra i årsdebuten senast. Macho Gossip går bra bakifrån, och formen är på topp. Han behöver dock lite tempo för att komma in i matchen. Detsamma gäller för Junction.

***

Lycka till med streckandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *