11 dagar kvar

Först en lite tråkig nyhet:

Red Hot Dynamite som dominerade i fjolårets treåringskull kämpar för livet i skrivande stund. Hästen har opererats i tarmen, och dom närmaste dygnen är kritiska. Skulle vara sorgligt om hästen inte överlever.

***

Nu till något betydligt roligare:

Det börjar dra ihop sig till årets travfest på hemmaplan, och det verkar bli något alldeles extra rent sportsligt. Listan på intressanta hästar som verkar vara på väg blir längre och längre, men om man ska nämna några så känns Maharajah, Reven d’Amour och Sergei Hanover (om han kommer) som dom hittills hetaste pjäserna.

Henrik Larsson berättade att han ville vänta till på söndag innan han bestämmer i vilket lopp Reven d’Amour ska starta. I första hand är det femåringsloppet som är på tapeten men det kunde även bli Guldbjörken.

VF snackade även med Håkan Hockey Eriksson idag och han meddelade att det inte var några fel på Acclaim, men att han kommer testa hästen i ett jobb på fredag. Känns Acclaim okej då, så kommer ekipaget till Guldbjörken.

***

Dom senaste dagarna har några hemmahästars prestationer fastnat på hornhinnan.

1 El Sueco – var grym i femte raka på Bergsåker

2 Livi Destiny – länsade undan från ledningen i Boden

3 Eld Kevin – visade hur bra han är, även det i Boden.

Känslan är att det var länge sedan Umåker hade så bra hästar som man har nu. Jag hoppas verkligen att vi får ett antal formstarka hemmahopp till start på V75-dagen. Sedan gäller det ju som bekant att ha lite flyt i spårlottningen.

***

Jan Norbergs stall växer så det knakar. Just nu har han 47 hästar i träning. Flera hästar har kommit från Kari Lähdekorpi. Prime, Home Blåbjerg, Airborn Tooma, Doc’s Vixen och Pandora Östervang. Riktigt skoj. Ska bli kul att se vad dom kan uträtta här uppe.

***

ATG Play kan vara årets uppfinning.

***

Imorgon är det jackpot på V64 och jag tycker det finns två tänkbara spikbud i V64-3: 5 Alvena Pampas och V64-6: 2 Alu´s First Line
Några roliga skrällbud i omgången är V64-1: 5 Master Växus, V64-2: 6 By Far The Best, V64-4: 1 Aega Band.

Lycka till med streckandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *