Det ser bra ut

V75-helgen är snart kommen, och jag går omkring med en förväntsfull och bubblande känsla inombords. Anledningen till detta är att det ser ut som att några Umåkerhästar mycket väl kan vara först i mål på lördag. Tanken på en (kanske fler) hemmavinst inför ett stort publikhav och allmän feststämning kittlar. En sån triumf skickar positiva signaler till hela bygden, och vi hoppas såklart att det går vägen. Trots att det inte går att jämföra V75 med ”vardagstravet” så tycker jag att vi har så pass bra hästar att en succé ligger inom räckhåll. Det gäller bara att ha lite flyt också.

En sån här vecka är en höjdpunkt för många, så även för mig som skriver om travet på hemmaplan. Pennan ..ehrmm laptopen glöder menar jag, och det är aldrig så roligt att arbeta som just den här veckan. Men som någon sa ”det är mycke nu!”.

Idag är det lunchtrav på Umåker med 10 lopp, och undertecknad ska dit och skriva om tävlingarna. Flera lopp är öppna och svårlösta, så det kan bli bra pengar för den som sätter liret. Opus Lavec i V4-3 kan trots orutin och bakspår vara bästa spiken på V4.

Sedan är det V64 på Solvalla i afton, och 2 I Saw You har bra chans att leda runt om i V64-1. Jag tror på samma segerrecept för 6 Oracle i V64-5. Svanstedt har ett par outsiders som kan vara värda att strecka om man tar med några stycken: 8 Glorify i V64-4, och 8 Dr Dreamcatcher i V64-3.

Här nedanför kommer avslutningsvis lite V75-fakta.

 V75-vinnare från länet de senaste fem åren: 

2005
Umåker: Jaques Brodde 2 segrar
Skelleftetravet: Bowie Mant, Coober Pedy, Kismet F.H., Regent Royal

2006
Umåker: Flamingo Broline, Lill Berra, Power of Faith, Wilma fargo
Skelleftetravet: Coober Pedy

2007
Umåker: Chakir
Skelleftetravet: Face The Evil, Flying To Noon

2008
Umåker: Dandie Palema 2 segrar
Skelleftetravet: Vourrek Sund

2009
Umåker: inga
Skellefteå: Maro Khan

I år håller vi på dom här länshästarna:

V75-2:
2 Kismet F.H.
3 Chuck Liddell
7 Helge Palema

V75-3 :
2 Breezy Broline

V75-4:
1 Middle Man
4 Kung Töll
10 Surprise Run
11 El Sueco

V75-5:
4 Farmfurir
6 Nickel Tabac
12 Eld Kevin

V75-6:
7 Västerbo World
9 Stanley Bar
12 Ludvig Palema

V75-7:
5 Glen Summit
11 G.Q.Man

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *