Mycket sevärt i veckan

V75 på Umåker är över för den här gången, och undertecknad tog med sig flera fina minnen från den gångna helgen. Jag tänkte börja med att nämna tre av V75-dagens bästa prestationer.  

Chuck Liddell – vilken höjdare, första V75-vinsten på hemmaplan för en Umåkerhäst på 12 år och segern togs på ett lysande sätt. Nygren förvaltade uppgiften på bästa sätt, och med ett bra spår kan det bli spännande i finalen under Elitloppshelgen.

Youpie – Umeåägda Youpie var grym med stort G, när han mosade allt från dödens. Svettig insats! 

El Sueco – Föll på orutin, men svarade för en kanoninsats efter en hopplös resa och är snart tillbaka i vinnarcirkeln.

***

Det blev jackpot på femmorna nu senast, vilket betyder att en ensam vinnare kan kamma hem 47 miljoner nu på lördag. (Återkommer med lite idéer till V75 gången på Örebro senare i veckan.) Dessutom är det jackpot ikväll på V64. Mitt råd är att gå ”all in” och spela endast för sexrättspotten. 2,5 gånger utdelningen när sexan sitter är en skön känsla.

Vi har ett riktigt topplopp att se fram emot ikväll. Tanken är att Nu Pagadi ska knäcka ledande Iceland över 1640 meter. Om han gör det återstår att se, men jag tror i alla fall det. I felfritt lopp ska tilläggas.

Sedan är det uttagningar till Kungapokalen och Drottningens Pokal imorgon. Viola Silas förlänger segerraden till 14 raka. Hon såg ut som en tidsinställd bomb senast, och det ska bli ruggigt intressant att följa hennes utveckling i år. Hittills har hon ju bara lekt med motståndet, och varit som en egen ras.

*** 

Finlandia Ajo är stjärnspäckat och elithästar som Enough Talk, Brioni, Quarcio du Chene, Commander Crowe ryker ihop på söndag:

Finlandia Ajo – 1 609 auto

1. Quarcio du Chene – Björn Goop

2. Scarlets Aino – Hans-Owe Sundberg

3 Ladakh Jiel – Ari Moilanen

4. Premiere Steed – Mathieu Abrivard

5. Brioni – Joakim Lövgren

6. Rapide Lebel – Eric Raffin

7. Express Merett – Pekka Korpi

8. Enough Talk – Luc Ouellette

9. Commander Crowe – Peter Ingves

10. French Express – Antti Teivanen

Inte så tokig upplaga får man lov att säga. Sedan körs även Lotterian i Italien på söndag. Fyra hemmahopp startar, men tre av dom har fått dåliga lägen. Svenskhästarna är Nick Nock, Micro Mesh, Lavec Kronos och slutligen Carmel. Som inte det här vore nog, så blev stayerloppet Örebro International inom Örebros V75:a ett kanonrace. Men den internationella prägeln var det lite dåligt med.

För inte så länge sedan blev startlistorna till V5 på Umåker 4 maj klara, och det visade sig att hästar som Myllarfaks, Eld Kevin och Chuck Liddell kommer till start.

***

På V64-ikväll väljer jag att ta ställning och spikar 3 Nu Pagadi i V64-1. Vill man ha en till spik så tycker jag att det bara är galopp emot för 6 Kaffir Face i V64-avslutningen. Hästen är inte att lita på men garderar man loppet kan det bli dyrt, då det är öppet bakom. Jag provar att spika mig ur loppet. Ett tänkbart två/alternativt trehästarslås kan 5 Salsa Marandaise, 7 Scarlet och eventuellt 6 Coktail Rolls vara i V64-3.

//God tur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *