Topplopp i Eskilstuna

På slutet har det blivit bra betalt för sjuan, och vi får hoppas att den positiva trenden håller i sig. I helgen bjuds vi på en finalomgång i Eskilstuna med flera sportsliga godbitar. Grädden på moset är E3-finalen med hästar som Kadett C.D. och Raja Mirchi. Spelmässigt, så är känslan att det kan skrälla på ett par ställen, och åtminstone bli skaplig utdelning.

Lycka till!

***

V75-1

Sköter sig 6 Caballion och/eller 8 Niller så är det nog dom två som gör upp om segern i första hand. Caballion imponerade senast, och stämmer aktionen för honom även denna gång så blir han nog svår att stå emot. Bakom finns det antal spurtstarka motbud, som t.ex. 2 Monster Drive, 9 Kundun Östervang, 11 Hardy Ribb och 5 Askö Toy. 1 Exceptional Kemp är inte heller borta om han får det att fungera.

V75-2

 8 Sanity är nog bästa hästen, men jag garderar honom den här gången, mycket på grund av läget men till viss del även på grund av att motståndet är bra. 1 Ewe Palema har hög kapacitet, och leder länge om han lyckas spetsa. 3 Nahar är en stenkross som aldrig blir trött. Rejäla 4 Manna var riktigt bra senast i Boden. 9 Jaguar Ruda som var storfavorit senast är bortglömd, streckad på enbart 10 %. 5 Leo On Line var jättebra efter vila senast, och borde vara ännu bättre nu. 12 Unix Brodde är både stark och spurtstark, och var fin spurt som tvåa senast.

V75-3

6 Beanie M.M. slipper möta Torvald Palema den här gången, och då är det toppchans nästan oavsett resa. Bortsett från Torvald så bollade han med ett liknande motstånd senast. Här släpps han nog till ledningen efter ett tag. Bästa spiken. Väljer man ändå att gardera så tycker jag att man ska strecka 5 Finders Keepers tidigt. Senaste starten då han höll bra som tvåa från dödens, var ett fall framåt.

V75-4

3 Mr Wade möter tuffare motstånd nu, men hästen kommer med sju raka segrar i bagaget som dessutom tagits med krafter kvar. 1 Ågårds Ludde har lite av ett strulläge då hästen inte är helt att lita på. Sist han hade spår ett lyckades han inte behålla ledningen. Men löser det sig så har han styrka och kapacitet för att krossa allt. Snabb ut. 5 Robin Ru hade varit borta en månad innan senaste starten, och höll riktigt starkt utvändigt om Ågårds Ludde. 8 Sir Holger har ett vingelläge, men bra fart och hysterisk form. 10 Hayard Ås är kapabel, och är helt bortglömd. (6 %) 9 Molly McGuire var jättefin vid vinsten senast, och har smygläge igen. 2 Hot Pot är både stark och snabb. Fint läge. 6 Miskos Padus är startsnabb och trivs i ledningen.

V75-5

7 Belinda Sign har toppform, är startsnabb, och har imponerat i fyra starter efter vila. Här är det bra spets- och vinstchans och jag spikar. Väljer man att gardera kan det dessutom bli dyrt. Några av garderingsbuden är: 3 Zvetlana Boko som har ett fint läge, och är stark och rejäl. 1 Good As Princess vinner inte så ofta, men har bra kapacitet och kan få en fin resa från det här läget. 5 April April har full form, och löser det sig från femtespåret så kan hon vara med där framme igen. Får 14 The Z. en passande ryggresa den här gången så kan hon fälla många.

V75-6

Ett riktigt läckert lopp, där det på förhand ser ut att stå mellan två eller möjligen tre hästar. Tipset går till Robert Berghs 2 Kadett C.D. som han låter snuskigt segersäker med. Samtidigt har dom flesta sett vad Kolgjinis 3 Raja Mirchi är kapabel till vid det här laget. Skulle dom här två starka undantagshästarna köra ihjäl varandra så blir loppet genast desto öppnare. Startsnabba 1 Noe’ d’Asolo är under kraftigt utveckling, och kan få loppet. 5 Amaru Boko har inlett karriären strålande, och blir allt bättre. 10 Update kommer allt mer, och blir det tempo på loppet så spurtar han ner många. 9 Aaron de Veluwe var bara sådär från dödens senast, men hästen kan mycket, och är värd ett streck om man tar med några stycken. Fint smygläge nu.

V75-7

Det avslutande loppet ser öppet ut, och det kan bli hård körning om ledningen. 1 Mr New Dawn, 2 Man On The Moon, 7 Katjing och 5 Roberto är startsnabba och gör upp om ledningen. Av dom fyra så tror jag på vettig chans för de tre förstnämnda och liten chans för den sistnämnda. Blir det högt tempo på loppet så gynnas speediga 3 Sharapova, rejäla men något ojämna 12 Victory Love, kapabla 11 Rakas som har toppform samt 10 Rano som är allround och går bra bakifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *