Revansch för Beanie?

Skrällarna står numera som spön i backen på V75, och de tre senaste veckorna har sju rätt gett cirka två miljoner. Det är väl inget konstigt i sig kanske, men det som däremot är lite underligt är att det är i gulddivisionen som blixten slagit ner. Här är en kort sammanfattning:

Kalmar 27 juni: Sju rätt gav 2 447 926 kronor. 40-oddsaren Magic Sisa, streckad på endast en procent av kupongerna vinner gulddivisionen. Commander Crowe och Korvet Klintholm skulle göra upp om segern var det tänkt.

Eskilstuna 3 juli: Sjuan gav 2 168 203 kronor, och Dust All Over som man mer eller mindre gett upp på, blev nästa ”guldsusare”. Vinnaroddset var 38,06, och även han var streckad på enbart en procent av systemen. På förhand såg det ut som Beanie M.M. hade en skräddarsydd uppgift.

Halmstad 10 juli: Återigen cirka två miljoner för sju rätt. 2 150 903 kronor närmare bestämt. Ännu en guldskräll? Såklart! Infatti November överraskade till cirka 17 gånger pengarna, och hästen var streckad på fyra procent. Här såg det ut att stå mellan Commander Crowe och Garland Kronos. Gulddivisionen är i ”spelarögon” ett sparlopp där fyra hästar är lika med helgardering.

Med anledning av detta är det med viss oro som jag till slut ger Beanie M.M. nytt fötroende som singelstreck idag när V75 går av stapeln i vackra Årjäng, men strykningen av Russel November fällde avgörandet. Omgången ser öppen och spelvänlig ut och det ser ut att kunna bli bra utdelning för sju rätt. Lycka till!

***

V75-1:
Loppet är öppet. Här bör man nog ta med några stycken. 9 Crowns Banker kan vara bästa hästen. 12 Blue Rock kan vara en rysare trots ett på förhand iskallt läge. 4 Nightbreed vinner inte ihjäl sig, men har bra kusk och läge. 11 Sundbys Gidde har bra form och fart. Med tempo på loppet så rundar han många. 7 King Of Lace är härdad i ganska tuffa gäng, och har fått ett lopp i kroppen efter vila. Sjundespår nu är såklart inget vidare, men med lite klaff kan han vara med där framme.

V75-2:
8 Fast Allegro låter Svanstedt helnöjd med, och utan strul är det bra chans. Men det brukar kunna hända grejer i stoloppen, så gardering behöver inte vara fel. 3 Justfixit har toppform och bra läge. 1 Saint Ann kan leda länge. 10 Tamina Silas är inte helt att lita på, och läget är lite knepigt. Å andra sidan är hon fartfylld, och var fin senast då hon gick i mål med sparade krafter.

V75-3:
4 Beanie M.M. var jag inne på att gardera i början av veckan, men hästen har en pefekt uppgift på papperet, och sedan Russel November blivit struken känns det som att han är mer eller mindre skyldig att vinna. Värst emot är 9 Rune U.S. Andra tidiga motbud om man garderar är 3 Dust All Over och 7 Scarlets Aino.

V75-4:
Streck för tre-fyra hästar kan vara tillräckligt i detta långlopp. Jag väljer att chansspika starka 6 Nouveau Zet som har toppform och kan krossa allt om han sköter sig. 11 Lanzelot Eson är rejäl, och har också full form för dagen. 3 Hubbub gynnas inte av distansen men kan spetsa och leda länge.7 Johan Chou är vässad inför den här starten.

V75-5:
Ett spelvänligt kallblodslopp med hästar över flera volter. Här blir rådet att ta med ett gäng hästar. 6 Farkstrek ståtar med fem raka segrar och har bra chans. 13 Lome Mix möter enklare motstånd den här gången. 1 Rimaggan kan streta emot länge från ledningen. 4 Björsbergs Glitter står bra inne. Detsamma gäller för 14 Vildvitter.

V75-6:
11 Joke Face imponerade väldeliga vid vinsten på nytt svenskt rekord senast. Trots andra och tuffare förutsättningar den här gången, så kan han krossa allt. Värst emot är Svanstedts 2 Japanese Face och 4 Sir Holger. 9 Benskins blandar och ger lite i prestationerna, men är stark och har dessutom toppform. Senast var han rejäl vid dödensvinst.

V75-7:
V75-avslutningen behöver inte bli alltför streckkrävande. Högkapabla 8 S.J.’s Otto har imponerat i flera starter hos Svanstedt. 3 Local Conch är urstark och trivs på lång distans. Kan krossa allt om han sköter sig. 7 Minos Vang har varit hopplöst osäker tidigare, men verkar ha stabiliserats på slutet. Härifrån kan han kanske få överta ledningen. 4 Neo Smed är också en stark och duglig häst, som nu fått ett lopp i kroppen i nya regin.

 ***

Enkelraden: 9-8-4-6-6-11-8

Spikförslag: 4 Beanie M.M. (V75-3), 6 Nouveau Zet (V75-4)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *