Tankar inför V75 i Bollnäs

Den här sommaren har det varit ovanligt skrällbetonat på V75, och överraskningarna har oftast kommit där man som minst anat det. Exempelvis i Gulddivisionen, där det skrällt fem veckor i rad. Det spelmässiga självförtroendet har fått sig en och annan törn på senare tid, men det är bara att kämpa på.

Imorgon avgörs V75 i Bollnäs, och jag tror på ganska bra utdelning. Hallsta Lotus (V75-5), Chimall T.T (V75-7) och Year One (V75-1) har samtliga riktigt bra vinstchanser. Jag väljer att spika de två förstnämnda trots att dom har ganska tuffa uppgifter på papperet.

 Lycka till med spelet, och håll tummarna för Umeåhästarna Greve Rico och Yes Hornline i V75-2!

***

V75-1

Svanstedts pampiga nyförvärv 7 Year One, har imponerat i två raka vinster på låga 13-tider då hästen tävlat barfota runt om. Som hästen har sett ut så är det bra vinstchans även med en tung resa. Men motståndet är långt ifrån dåligt, samtidigt som Svanstedts stallform är lite diffus. 5 Global Limousine har hög kapacitet och håller fin form för dagen. Hästen är snabb ut och kan spetsa. Senast spurtade han positivt efter sen lucka. 4 Bachelores Dream har härlig inställning till tävlandet, tål att göra en hel del själv och formen är på väg uppåt. Den här gången plockar man av framskorna = klart plus. Senast avslutade hon starkt som sexa bakom toppston. 1 Macho Gossip kan mycket och formkurvan pekar uppåt. Löser det sig från innerpåret, så kan han vara med långt framme. Senast plockade han ner ledaren från dödens, men blev slagen av en smygkörd. 3 Victory Hill och 2 Wallace Boko är två streckvärda luringar om man garderar loppet.

V75-2

6 Ragged Robbin har den rätta inställningen, kan öppna och har dessutom bra fart i kroppen. Super Arnie-sonen verkar bara bli bättre och bättre. Här gör han upp om segern utan strul. Senast höll han upp ledningen från innerspåret, och vann sedan enkelt i lite flegmatisk stil. 5 Putte Topline är stark och rejäl, och hästen ståtar med en imponerande segerrad. Vinsterna är dock tagna mot lite enklare motstånd, men hästen är ändå värst emot. Senast vann han enkelt från dödens. 2 Quando Streamline streckas också tidigt. 1 Saint Ann fastnade med allt sparat bakom en trött ledare på V75 senast. Löser det sig bättre den här gången, så kan hon överraska.

V75-3

Så var det dags för skrälldivisionen ehh jag menar Gulddivisionen. Spetsfavoriten i loppet 1 Intoxicated har bra form, och kan bli svårfångad från ledningen. Skulle han komma bort, så är det vidöppet bakom. 3 Rakas har utvecklats en hel del på slutet, och har dessutom hysterisk form för dagen. Nu kommer han till start med två raka och övertygande segrar i bagaget. Senast var han helläcker vid spetsvinst. 7 Global Investment har inte visat sig från sin bästa sida på slutet, men nu har han pausat en månad och kommer kanske laddad och redo för nya slutstrider. 6 Bob Hope har hög kapacitet, och var fin vid spetssegrar i försök och final av Suur-Hollola-ajo näst senast. 2 Global Glide och 4 Jodias Julia är på väg upp i form och är möjliga skrällar.

V75-4

Fjärde avdelningen är ett öppet långlopp, men tre hästar höjer sig något. 6 Strong Demand har bra kapacitet och styrka, men får inte alltid aktionen att stämma. När hästen fungerar är han riktigt bra, och han kan dessutom öppna rätt hyggligt. I dom två senaste starterna har han varit duktig, och får han det att stämma även denna gång så är det bra chans. 8 Propeller är inte helt att lita på, men hästen gynnas av den långa distansen och har full form för dagen. Läget är lite lurigt, men löser det sig så slutar han i den främre träffen igen. Senast tävlade han barfota runt om för första gången, och det föll väl ut då han vann enkelt. Det blir samma balans igen. Hemmahoppet 12 Sir Holger har fortsatt toppform och bra fart i kroppen. Skulle han sköta sig den här gången, så kan han vara med och segerstrida trots tolftespåret. Bra startryggar. Distansdebut. Senast reparerade han starkt som trea efter galopp.  Helt otänkbar behöver inte 2 Stabben vara. Hästen möter i och för sig tuffare motstånd den här gången, men har toppform och har vunnit på distansen.

V75-5

13 Hallsta Lotus är förmodligen nordens bästa kallblod i dagsläget. Hästen imponerar, och staplar segrar på hög trots att han många gånger får göra jobbet själv. Att starta från tillägg över sprinterdistans kan ställa till bekymmer, men jag tror att det löser sig och väljer att spika. Senast hade han flera tillägg att hämta in mot enklare motstånd, och segern blev till slut överlägsen.
Bakom storfavoriten är det många om budet. Fartfyllda 7 Myllarfaks är aningen ojämn, och var inte som bäst senast. Här kan han få överta ledningen, och visar han sig från sin ljusa sida så kan han bli svårfångad. 11 Fakse är riktigt på tårna för dagen, och var rejäl vid dödensvinsten senast. Den här gången är det tuffare förutsättningar, men med klaff kan han dyka upp där framme igen. 3 Aldermarin är snabb ut och kan spetsa. Hästen har bra form, och står bra inne på pengarna. Erik nu. Väljer man att gardera så kan det bli dyrt..

V75-6

I detta silverdivisionslopp ser det ut att kunna gå undan rejält. 5 S.J.’s Otto har härliga fartresurser, men han har inte varit som bäst på slutet. Den här gången ser det ut som att han kan få en fin resa i draget, och med hård körning framme i täten så kan hans spurt bli svår att stå emot. Senast var han blek, och sprang sig trött på lång distans. 8 Ibiza Broline är stenhård och fartfylld som få. Aktionsmässigt har hon fungerat mycket bättre på slutet, och i och med det har segrarna börjat komma. Från spår åtta bakom bilen är det risk för vingel och en tung resa, men hon öppnar snabbt och med lite flyt kan det bli en bra position. Senast var hon riktigt bra, men fick ge sig mot en smygkörd. 2 Device är startsnabb, och Håkan ”Hockey” Eriksson låter sugen på att köra i ledningen om ekipaget kommer dit. Hästen har bra form, gillar distansen och satt fast med sparade krafter senast. Även om Device öppnar raskt, så är det inte säkert att han kan svara ut 7 Ryan Trot som är ruskigt snabb ut. Distansen är optimal, och hästen trivs i spets. Senast vann han från ledningen på ett bra sätt. 9 Fraternity Party kan vara en rysare. Hästen håller bra form för dagen, är V75-härdad och kan få en passande smygresa. Skulle det bli överpace på loppet, så kan överraskningen vara ett faktum. Senast avslutade han positivt som tvåa bakom en överlägsen Local Conch. … Strecka på!

V75-7

13 Chimall T.T. är en häst som är lätt att gilla. Han är inte helt att lita på, men sköter sig för det mesta och då är han i princip alltid med i segerstriden. Han tål grovjobb och är samtidigt väldigt speedig. Hästen har dessutom ett imponerande löphuvud. Den här gången startar han med 40 meters tillägg mot bra hästar, men går han bara felfritt så kan han krossa allt. Distansen är inga problem. Erik upp. Senast fick han en stentuff resa, men krigade till sig segern med liten marginal.

Bakom ”Chimallen” är outtröttliga stenkrossen 8 Nahar värst emot. Skulle han gå felfritt så kan det bli problem att hinna ifatt honom för Chimall T.T. Spurtstarka tillika rejäla 12 Nisse Bean gillar distansen, och ska tävla barfota runt om den här gången = klart plus. Kapabla 2 Mils You Love har varit bra i den nya regin, och var nära att vinna senast trots en kort startgalopp. Distansgynnad. 1 Lexington Ås och 15 Neo Smed är två tänkbara outsiders.

***

Enkelraden: 7-6-1-6-13-5-13

Spikförslag: 13 Hallsta Lotus (V75-5), 13 Chimall T.T. (V75-7)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *